Bio Berta bio Ellargia gyümölcspép 280 ml

3,790Ft

Leírás

Ellargia

Mi is az allergia?

A betegség az immunrendszer túlzott reakciója olyan anyagokra, melyek normális körülmények között semmilyen választ nem váltanak ki a szervezet részéről. A tünetek nagymértékben változnak attól függően, hogy milyen szervben történik az allergiás reakció. Így azok az allergének, melyek levegő által terjednek, a légutak és a szem szaruhártyájának a gyulladását okozzák. A bőrön jelentkező allergiás reakciók, mint az ekcéma vagy a csalánkiütés bőrpírral, duzzadással járnak. Sajnos a betegség nem gyógyítható, de az allergén elkerülésével a reakció megelőzhető és különböző gyógyszerek segítségével a tünetek jelentősen mérsékelhetők.

Napjainkban sokat hallhatunk arról, hogy allergiás betegek különböző homoktövis-készítményeket fogyasztva a betegség tüneteinek enyhülését tapasztalták. Ez a megfigyelés arra inspirált bennünket, hogy a Bio-Drog-Berta Kft. fontos növényét, a homoktövist, a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának kutatói segítségével analizáljuk. A három évig tartó európai uniós támogatással végzett munka célja olyan termék kifejlesztése volt, amely a homoktövis gyulladáscsökkentő összetevőit koncentrált formában tartalmazza.

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Gyógyszerhatástani és Biofarmáciai Intézete elvégezte a homoktövis különböző részeinek vizsgálatát. Az allergia állatkísérletes modelljének alkalmazásával megállapították, hogy a növény bizonyos részei jelentősen csökkentik a gyulladásos reakciók intenzitását. Ebből arra következtethettünk, hogy növényünk tartalmaz olyan összetevőket, amelyek hatásosak lehetnek az allergiás tünetek kialakulásának mérséklésére. Az SZTE Farmakognóziai Intézetében végzett kutatások eredményeként sikerült beazonosítani a homoktövis gyulladásgátló hatásáért felelős molekulákat, és meghatározni azt, hogy ezek miként dúsíthatók fel.

Az így kifejlesztett értékes hatáshordozó homoktövis-készítményt igyekeztünk olyan gyümölcsökkel – szőlő, meggy, áfonya, faeper – egy üvegbe összezárni, amelyek amellett, hogy a szervezet számára oly fontos élettanilag hasznos összetevőket tartalmaznak, harmonikus és ízletes terméket eredményeznek.

Amíg a tudomány kellő inspirációval végezte soros feladatát, a Bio Berta, mint a homoktövis honi diadalútjának egyik letéteményese, ezen projektjében érezte a küldetés csúcsra érkeztetését. Talán nem az előállító kötelező hite mondatja csupán azt velünk , hogy az “ELLARGIA” nemcsak egyszerűen élelmiszer, hanem az egészségmegőrzés szolgálatban felülmúlhatatlan, és ami külön ajándéka, mindez BIO minőségben.

Szeretném továbbá a teremtés során eddig soha nem tapasztalt azon érzésünket is megosztani, hogy ezúttal több történt, mint egy soros újabb termék lajstromba vétele az “ELLARGIA” létrejöttével. A honfoglalástól a magyar népegészséget házi gyógyszerként meghatározó és kísérő 5 bogyós gyümölcs azzal, hogy ezen termékbe összeállt, nem csupán a heterózishatással adott többet, mint külön-külön képességük halmaza, hanem BETELJESÜLÉST is produkáltunk, hisz a bogyó önmagában, morulában, párban, halmazban, majd fürtben tökéletes evoluciós utat kódol – amit az “ELLARGIA” egységbe, mint egy új, a mindenható gyümölcsbe kovácsolt.

Kutató-fejlesztő munkánk eredménye az “ELLARGIA” gyümölcspüré és gyümölcspép.

Javasolt naponta egy evőkanálnyit joghurtba, müzlibe belekeverni, kenyérre kenni, süteményre önteni, vagy csak egyszerűen bekanalazni.

0

Kosaram