Interherb Feketeáfonya kapszula 30 db

2,090Ft

Leírás

Az ép és rugalmas érfalakért

A feketeáfonya termése olyan antioxidáns hatóanyagokban (antocián vegyületek) gazdag, amelyek az érrendszerre gyakorolhatnak jótékony hatást. Hozzájárulhatnak az érfalak rugalmasságának megőrzéséhez, a hajszálerek törékenységének és áteresztőképességének csökkentéséhez, támogatva ezzel a jó vérkeringést, amely elengedhetetlen a szervek megfelelő oxigén- és tápanyagellátásához.

Az antocián vegyületeknek szerepük van a szem egészségének megőrzésében, a retina működésének és a szem kollagén szintjének stabilizálásában is.

Összetevők: 250 mg Fekete áfonya (Vaccinium myrtillus) 100:1 kivonat, zselatin, tömegnövelő: mikrokristályos cellulóz, csomósodás gátló anyagok: talkum, magnézium-sztearát, kolloid-szilícium-dioxid, színezék: Titánium-dioxid.

Hatóanyag/napi adag (1 kapszula):

250,0 mg Fekete áfonya 100:1 kivonat

Ebből: antocianinok: 62,5 mg

Javasolt fogyasztás: napi 1×1 kapszulát lehetőség szerint főétkezés közben rágás nélkül lenyelni. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!

Figyelmeztetés:Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Tárolás: szobahőmérsékleten (15-25 ºC). Gyermekektől elzárva tartandó!

A bilberry azaz a fekete áfonya

A fekete áfonyában lévő vegyületek más flavonoidokhoz hasonlóan antioxidáns tulajdonságúak, melyek a sejteket és a sejtmembránt a szabad gyökök által okozott károsodások ellen védik. A feketeáfonya kék színét adó festékanyagban található antocianinok bioaktív tulajdonságúak, egészségmegőrző szerepet töltenek be, erős antioxidánsok anyagok. A fekete áfonya antioxidáns antocianinjai segítik a retina normál működésének fenntartását, valamint segítik a szem kollagén tartalmának egészséges szinten tartását, a szabadgyökök káros hatásával szemben segítik a hajszálerek egészségét, a vénák rugalmasságának fennmaradását illetve a gyomor és a nyombél nyálkahártya épségének fenntartását.

Fekete áfonya és az optimális vérkeringés

Mivel a fekete áfonyában található antocianidinek javítják és ápolják a hajszálerekben és általában az erekben a vérkeringést, a gyümölcs kivonata kiváló lehet azoknak, akik rossz a vérkeringéstől szenvednek. Tagadhatatlan hatása miatt a visszér és az aranyér kezelésére is használják, különösen terhesség idején, amikor ezekre a betegségekre fokozott a hajlam. Azok az emberek, akiknél könnyen alakul ki véraláfutás, szintén hasznát vehetik a A fekete áfonyának nincsen mellékhatása, még hosszan tartó, magas dózis esetén se jelentkeztek tünetek, így nyugodt szívvel szedjük, hiszen kifogástalanul biztonságos.

Szembetegség? Akkor fekete áfonya!

A fekete áfonya a látás és számos szembetegség rendkívüli gyógynövénye. A feke¬te áfonya különösen az ideghártyát, más néven a szem fényérzékeny részét segíti alkalmazkodásra. Rengetegszer használták farkasvakság megszüntetésére vagy intenzív fény okozta látászavar ellen is egyaránt. A hajszálereket, azaz kapillárisokat erősítő tulajdonsága elősegíti a szem vérellátását. A fekete áfonya az ideghártya-betegségek kiküszöbölésében és megelőzésében is hathatós segítséget adhat. Ezen kívül az időskorban kialakuló látáscsökkenést okozó beteg¬ségeknél is hatásos: az egyik a sárgafolt-elfajulás, amely az ideghártya középső táján, az éleslátásért felelős terüle¬tet érintő fokozatosan súlyosbodó betegség; a másik a szürke hályog, azaz a szemlencse elhomályosulása.

0

Kosaram