Sonnentor bio kínai zöld tea 100 g

1,350Ft

Leírás

A zöld teának sokféle kedvező élettani hatást tulajdonítanak. Ezek némelyike már tudományosan is bizonyított, más hatásokat hosszú múltra visszatekintő tapasztalati tények igazolják: A zöld teában található egy olyan varázslatos elem, mint a catekin, ami számos, manapság népbetegségnek számító problémára kínál gyógyírt. A szív és érrendszeri rendellenességekért, amelyek súlyos esetben komoly következményekkel járnak, a magas koleszterinszint, a magas vérnyomás és a vércukorszint emelkedés okolható. Napi 1-2 csésze zöld teafogyasztással a benne lévő catekinnek köszönhetően, úgy tartják, mindez csökkenthető.

Hogy a zöld tea minden hatóanyaga a csészénkbe kerüljön, az értékes leveleket csak 70-80˚ C-os vízzel forrázzuk le, és csak 2-3 percig hagyjuk állni. Ne öntse ki az első áztatást, ahogyan azt sokszor tanácsolják, mert a kiváló hatóanyagot nagyon gyorsan kiengedi. Ha szeretne még egy csészével inni, újra leöntheti a leveleket, ilyenkor hagyja őket ázni egy kicsit hosszabb ideig. A zöld tea élénkítő koffeint, cserzőanyagot, illóolajat, nyomelemeket (mangánt, fluort, káliumot), katechint, vitaminokat és bioflavonoidokat tartalmaz. Helyeskészítés esetén az összetevők nem károsulnak.

A zöld tea egészségügyi hatásai

A zöld tea évezredek óta használatos szere a kínai tradicionális orvostudománynak. Számos jótékony hatása ismert. Segíti a vércukor regulációját, antidiabetikus hatással rendelkezik, cukorbetegeknek javallott a fogyasztása. A daganatos betegségek megelőzésében is nagy jelentőséget tulajdonítanak, a benne lévő epigallocatechin-gallátnak (EGCG), mely a polifenolok családjába tartozik. A zöld tea pozitív egészségügyi hatásait számos kutatás és vizsgálat igazolta. A teában lévő hatóanyagok segítenek a fogyásban, rákmegelőző, koleszterinszintet csökkentő, érvédő szerepük is régóta ismert tény az orvoslásban. A tea leginkább említésre méltó pozítv egészségügyi hatása összetevőiben rejlik. Antioxidáns hatású vegyületei közül legfontosabbak a polifenol szerkezetű, flavonoid vegyületek, melyek nagy koncentrációban fordulnak elő a teában.

0

Kosaram