Mindennapi bioságok #11 – Fehér tea

feher_teaA fehér teát Kínában évezredeken át különösen nagy tisztelet övezte, kizárólag a császárok fogyaszthatták. Csupán Kína néhány tartományában termett meg, az év meghatározott napjain szűz leányok szüretelték, mindemellett úgy tartották, halhatatlansággal ajándékozza meg fogyasztóját.

A fehér tea különlegességét az adja, hogy a teacserje bimbóit és a körülötte lévő zsenge leveleket szedik le – kizárólag kézzel -, mégpedig akkor, amikor a rügy még ki sem pattant. Nevét a bimbót körülvevő és a levelek alján megtalálható bolyhok fehér színéről kapta, de ezüsttűnek is hívják, mivel bimbói tű alakot formáznak.A halhatatlanság itala

Lágy, kissé édeskés íze nem túl karakteres, azonban ez nem mondható el hatóanyag-tartalmáról. Nagyjából ugyanazok az értékes vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek találhatóak meg benne, mint a zöld teában, azonban legalább kétszeres koncentrációban. A fehér tea antioxidáns-tartalma még a zöld teáénál is erősebb, így az egyik leghatékonyabb rákmegelőző, öregedésgátló, immunerősítő ital.

Miért érdemes kipróbálni?

  • A fehér tea fogyasztása serkenti az emésztést, javítja az anyagcserét.
  • Kíméli a gyomrot.
  • A kutatások szerint segít megakadályozni a cukorbetegség és az Alzheimer-kór kialakulását.
  • Segít megőrizni a szív és az érrendszer egészségét.
  • Védi a sejtek és a szövetek épségét, gátolja öregedésüket, segít megelőzni a rákot.
  • Magas káliumtartalma segíti az egészséges izomműködést, illetve szervezet vízháztartásának is jót tesz.
  • Fogyasztása javítja a testi és szellemi teljesítményt, valamint ellenálló-képességet.

Így készítsük el!

A fehér tea elkészítéséhez soha ne használjunk forrásban lévő vizet. 70-80 fokos vizet öntsünk a tealevelekre, és hagyjuk ázni maximum 3 percig.

forrás: Femina.hu

0

Your Cart