Mindennapi bioságok #8 Himalaya só

Létezik egészséges só?

Az asztali sóval ellentétben, ami valóban csak negatív hatással bír a szervezetre nézve egy egészséges alternatívaként ismerjük meg a Himalaya sót, az egészséges, lúgosító sót, az élet sóját! Érdekesnek tűnhet, hogy ez só képes csaknem az összes szükséges anyagot magában foglalni, ami az élethez kell. 84 féle ásványi anyagot tartalmaz!

A finomított, sima só, amit mi asztali sónak (étkezési sónak, konyhasónak) hívunk, egy kilúgozott, többi ásványi anyagától megfosztott “melléktermék”. A nátriumon és klorid ionon kívül semmilyen más ásványi anyagot nem tartalmaz.

A Himalaya só több millió éves napfényt és energiát tárol magában. Az őstengerek kiszáradásakor keletkezett, több mint 220 millió éve.

A Himalaya hegység rendkívüli nyomásviszonyai következtében a sót alkotó ásványi anyagok egyenleges, kristályos struktúrákba rendeződtek, melynek bioenergetikailag igen kedvező a hatása. A hegység kiemelkedésével a sóréteg a földfelszín közelébe került, így napjainkban kb. 400-600 méter mélységben található, a mai káros környezeti hatásoktól védetten, abszolút természetes formában. Bányászata kézzel történik, bárminemű ipari beavatkozástól mentes. Bányászása után kézzel törik kisebb darabokra, megtisztítják, és a napon szárítják.

A Himalaya kristálysó por, granulátum, illetve sókristály formájában hozzáférhető.

Mire használható a Himalaya só?

  • Sózásra, főzésre (a sót csak utólag, főzés után adjuk hozzá, így megőrződik eredeti íze és kristályszerkezete sem károsodik).
  • Külsőleg sófürdő, lábfürdő készítésére.
  • Lehet oldat formájában orrüreg tisztántartására is használni, főként náthás időszakban.
  • Sószappan formájában a testet dörzsölve kitűnő hidratáló, salaktalanító és narancsbőr elleni hatású.
  • Meleg sópárnával fül-, derék, váll, hátfájás mérsékelhető.
  • Herpesz ellen is hatásos.
  • Izzadtságszag eltüntetésére is kitűnő megoldás a Himalaya sószappan (az alumíniumot tartalmazó káros golyós dezodorok helyett).
  • Sólámpaként hangulatvilágításra, színterápiára, levegő tisztítására, ionizálására.

forrás: fittnok.hu

0

Your Cart