Bálint cseppek gyermekláncfű cseppek 30 ml

2,990Ft

Leírás

gyermekláncfű levelének és gyökerének alkoholos oldata

A gyermekláncfű (Taraxacum officinale) hatóanyagai: traxicin, taraxacerint, a tejnedvben inulin 15-24 %, leontodin, cukor, nyálka 8 %, sók,  a levelekben inosit található.
A gyermekláncfű gyökérből és levélből 54-54 mg található 36 cseppben.

Alkalmazása:
Belsőleg: 3×12 csepp étkezés előtt 1 dl vízben oldva
Kiszerelés: 30 ml/üveg
OÉTI sz.: 6347/2009

 

GYERMEKLÁNCFŰ (Taraxacum officinale)

A gyermekláncfüvet gyom léte miatt sokan megvetik. Néha elég nehéz meglátni, valójában mi is ez: tápértékekben gazdag növény, amelynek gyógyító képességeiről szóló hírneve több mint ezer évre nyúlik vissza.
A gyermekláncfű segíthet menstruáció előtti tünetek, magas vérnyomás és pangásos szívelégtelenség kezelésében. Segíthet még megelőzni az epekövet és egyéb betegségeket.
A kínai orvosok már az ókori idők óta alkalmazták a gyermekláncfüvet megfázás, hörghurut, tüdőgyulladás, májgyulladás, furunkulus, fekélyek, elhízás, fogfájás, viszketés és belső sérülések kezelésére. Az apróra vágott növényt dunsztkötésben mellrák gyógyítására alkalmazták. A hagyományos indiai ajurvédikus orvosok is hasonlóképpen használták.
A X. századi arab orvosok ismerték fel elsőként vizeletkiválasztást fokozó hatását.

Levele, gyökere az ókor óta keresett drog. Tejnedvét a görögök szembetegségek, szeplők gyógyításáramájfoltok kezelésére használták.
A középkori Európában az emberek hittek a „Külső Jelek Doktrínájá”-ban – miszerint a növények külső megjelenése elárulja azok gyógyító értékeit. A tan szerint minden sárga növény a sárga epével hozható kapcsolatba, s így epegyógyszernek tekintették.

Az orvosok gyakran írnak fel vizelethajtókat a magas vérnyomás kezelésére. A gyermekláncfű esetleg segíthet. A magas vérnyomás komoly betegség, amely szakszerű kezelést igényel.
Egy tanulmány szerint a gyermekláncfű gátolja a hüvelyi fertőzést okozó gomba (Candida albicans) kifejlődését.

Két német tanulmány is igazolta, hogy a gyermekláncfű megkönnyíti a zsiradékok emésztését elősegítő epekiválasztást.

A gyermekláncfű csökkentheti a vércukorszintet is. Erre alapozva segíthet a cukorbetegség kezelésében. A cukorbetegség komoly probléma, ezért kezelése feltétlenül szakembert igényel. A gyökere cukorbetegek számára  inulin tartalma miatt cukorpótló.

Magas keserűanyag-tartalma miatt étvágygerjesztőként, emésztést serkentőként kiváló. Az epetermelést serkenti, hígítja az epét, egyben a máj munkáját könnyíti. Népgyógyászati felhasználása szerint vértisztító, „gyomorjavító” hatású, de reumatikus és ízületi gyulladások esetén is javasolt a használat. Szárított levelei vesekőoldó teakeverék alkotói.

Alkalmazása külsőleg

Virágzatának kivonatai hidratálnak, eredményesen halványítják a szeplőket, selymesítik a bőrt.

Izom- és reumatikus fájdalmak esetén (gyógykrém formájában) oldja a becsomósodott izmokat, stresszes pontokat. Visszérkrémek egyik alkotóeleme.

Amire vigyáznunk kell!

Érzékeny személyeknél bőrkiütést okozhat.

0

Your Cart