Bioaktív kékjód 30 ml

6,690Ft

Kategória: Címkék: ,

Leírás

dr. Török Szilvesztertől

Világújdonság! Dr. Török Szilveszter kékjódja a jódbevitel-dilemmát oldja meg: A túl kevés jód bevitele betegség-forrás. A sóban és tablettában bevitt jódból a felesleg viszont felhalmozódik és szintén betegségforrás. A kékjód viszont szerves, vagyis annyi szívódik fel belőle, amennyi szükséges.

A cseppentővel ellátott üvegben 30 ml szerves kékjód található.

Magyarországon és a világban a jódhiány komoly közegészségügyi probléma. Ezt számos országos felmérés és tudományos kutatás is igazolja. A jód pótlására tett erőfeszítések eddig sajnos elégtelennek bizonyultak, hiszen a jódhiány okozta betegségek száma alig változik. A jódozot só sem megoldás. A jód tabletta szedése  viszont jód-túladagolás kockázattal jár.

Török Szilveszter professzor Magyarország első számú természetgyógyásza, a Természetgyógyászok Egyesületének tiszteletbeli elnöke, táplálkozás-szakértő, a MIR űrprogram táplálkozási szakértője, a Kertészeti Egyetem (ma Corvinus) nyugalmazott rektora. Már akkor foglalkozott alternatív gyógyászati módszerekkel, mikor sokan közülünk még meg sem születtünk, és Magyarországon senki sem hallott róluk. A Professzor ma is fiatalos: rendel, tanít, előad. Előadásairól alig tud kijutni az őt körülvevő kérdezők tömegétől.
A kékjód csepp a professzor egyik mestermunkája, amit sok éven át csak kiválasztottak és közeli tanítványai szerezhettek be. 2010 őszén aztán végre forgalomba hozták.

Jó hír, hogy a jódhiány megelőzhető!

A jód a pajzsmirigy hormonok működéséhez szükséges bioelem. Nélküle anyagcsere funkcióink és egyéb – szinte minden – testi és szellemi funkciónk elégtelenül működik.

Prof. dr. Török Szilveszter híres kék jódja mára végre eljuthat mindenkihez, akinek csak szüksége van erre az intelligens étrend-kiegészítőre.

Nem szeretnénk azt a látszatot kelteni, hogy a Bioaktív kékjód+ az egyetlen megoldás a jódpótlásra. Természetes módon is sokat tehetünk azért, hogy minél több szerves kötésű jód kerüljön szervezetünkbe. Fogyaszthatunk minél több tengeri eredetű táplálékot. Hiszen a tengeri flóra és fauna tartalmazza azt a fajta jódot, amelyre szervezetünknek elengedhetetlen szüksége van, és amelyet képes a szükséges módon felhasználni. Aki azonban nem teheti meg, hogy folyamatosan tengeri algákat, halakat, rákot vagy lamináriát fogyasszon, annak jó szívvel ajánljuk a prof. dr. Török Szilveszter által több évtizedes kutató és fejlesztő munkával kifejlesztett, egyedülálló szerves kötésű jódot tartalmazó étrend-kiegészítő készítményt, amelynek hatékonyságát több tízezer sikeres állatkísérlet és számos szakcikk és tanulmány is igazolja.

A kékjódra, vagyis az Amylumjodid kolloidkomplexre, a jódhiányos állapotok megelőzésére, megszüntetésére szolgáló új táplálék kiegészítőre azért van szükségük embereknek és állatoknak, mert Magyarország több mint 80 %-a jódszegénynek minősül (talajok, vizek, növények). Hivatalos vizsgálatok szerint az elsőfokú endémiás golyvások száma a 23 régióból 20 régióban jelentősen meghaladja az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által eltűrhető 5 %-os arányt. Az ilyen helyzet közegészségügyi probléma és jogosan nevezhető „néma járványnak”.

A tartós jódhiány következményei:

– csökkent pajzsmirigy-működés (golyva, anyagcsere zavarok, súlyfelesleg)

– érzelmi zavarok (ingerlékenység, letargia, aluszékonyság, fáradtság, kimerültség, feledékenység, szomorúság, az értelem, az észbeli képességek csökkenése, agyi vérnyomás növekedése)

– szív- és érrendszeri betegségeket (érelmeszesedés, szívritmus-zavar, alsó vérnyomás érték növekedése, a hajszálerek áteresztő képességének növekedése)

– vérképzési zavarokat (hemoglobin szint csökkenés)

– immunológiai gyengeséget (gyakori és hosszantartó fertőzéses, meghűléses betegségek)

– izom és ízületi panaszokat (izomgyengeség, ízületi fájdalmak, ideggyökér-gyulladás)

– ödémák, nyirokkeringési panaszok (általános, és szem körüli ödémák, érfalak ödémája, a nyirokképződés és elvonás pangása)

– hörgő- és tüdőbetegségeket (asztma, légúti ödémák, bronchitis)

– nőgyógyászati betegségeket (csökkent szexuális vágy, szabálytalan, erősebb vérzések, a ciklus hiánya, meddőség, terhesség esetén gyakori vetélés, koraszülés, hüvelygyulladás, gyakori fertőzések, emlőbántalmak, a csecsbimbó gyulladása)

– magzati és gyermekbetegségeket (a jódhiányos magzat csökkent testi, szellemi és idegrendszeri képességeket mutat, kisebb az agytérfogata és az IQ-ja)

– bőr, haj köröm betegségek (száraz, pikkelyes bőr, bőrbetegségek, száraz, törékeny, hulló haj, vékony, töredezett, rovátkolt, matt körömlemez)

A szervezetünk normális fizikai, szellemi és érzelmi aktivitáshoz az anyagcsere folyamatok optimális működéséhez szükségesek a pajzsmirigy hormonok, melyeknek legfontosabb eleme a jód.

A jód táplálékkal kerül a szervezetbe. Hiányos bevitele a hormonképzés, majd az anyagcsere-folyamatok csökkenéséhez vezethet. Hazánk több mint 80%-ában a talajok, a vizek és így a táplálékok jódtartalma nem fedezi a lakosság jódszükségletét. A szükséges jódpótlást jódozott sóval, nagyobb szükség esetén (pl. áldott állapot, szoptatás) jódtablettával, jódos ásványvízzel oldják meg. A gégefőn lévő pajzsmirigy játssza a főszerepet a hormon-háztartásunkban, amely a vérkeringésből felvett jódból két hormont termel: a tiroxint és a trijódtirozint. A tiroxin segíti elő a test növekedését, a szervezet, az agy és az idegrendszer fejlődését. A jód életfontosságú nyomelem, a pajzsmirigynek jódra van szüksége, és minden sejtünknek a pajzsmirigy által termelt hormonokra van szüksége, nélkülözhetetlen a szervezet megfelelő anyagcseréjéhez és az energiatermelő folyamatokhoz. Különböző életkorban különböző súlyú következménye lehet annak, ha a pajzsmirigy nem termel elég tiroxint:

– Jódhiányos golyva kialakulása (a nyak első részének megvastagodása a pajzsmirigy szöveteinek burjánzása).
– Újszülötteknél a hormonhiány miatt bekövetkező szellemi visszamaradottság: súlyos esetben kreténizmus.
– Gyerekeknél növekedési visszamaradás, kisebb intelligencia-hányados (IQ).
– Felnőtteknél az anyagcsere lelassulása, levertség, lassú gondolkodás és beszéd, súlygyarapodás, az érzelmi élet elszürkülése (összetéveszthető a depresszióval).

Kik szedhetik a Bioaktív kékjód+-t és hogyan?

A Bioaktív kékjód+ a jódhiány pótlására ajánlott, és kizárólag az előírt mennyiségben szedhető!

Kortól, állapottól és az előírásoktól függően napi 1 vagy 2 vagy 3 cseppet nyelvre cseppentve lenyelni, vagy kevés tiszta vízbe cseppentve öblögetve lenyelni naponta egyszer étkezés előtt. A készítményt minden használat előtt jól fel kell rázni.

A Bioaktív kékjód+ egy cseppje 50 µg aktív jódnak felel meg. Fogyasztható úgy is, hogy egy liter tiszta vízbe cseppentjük az előírt napi adagot és azt a nap folyamán megisszuk.

A pajzsmirigy fokozott működése (hipertireózis) esetén mindenféle jódpótlás szigorúan tilos!

0

Your Cart