BioCo csipkebogyós 1000 mg C-vitamin + szerves cink tabletta 60 db

3,890Ft

Leírás

C-vitamint, szerves kötésű cinket, és csipkebogyó kivonatot tartalmazó készítmény.  Magas C-vitamin hatóanyag-tartalmát (1000 mg/tabletta) szerves kötésű cink egészíti ki.

csipkebogyó jótékony, immunrendszert támogató hatása – elsősorban természetes C-vitamin tartalmának köszönhetően – régóta közismert. A C-vitamin erős antioxidáns hatású vitamin, nélkülözhetetlen a kollagénfehérje szintézishez, elősegítheti a vas bélrendszerből történő felszívódását, az immunrendszer normális működését. Hozzájárulhat a káros oxidációs folyamatok, ezáltal a sejtek öregedésének gátlásához.

A termék fogyasztása ajánlott vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, általános fáradtság, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, fogamzásgátló tabletta szedése) esetén, valamint betegség után, az immunrendszer erősítésére.

Összetevők: L-aszkorbinsav; tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz); csomósodást gátlók (talkum); cink-citrát; csipkebogyó kivonat (20 mg/tabletta)

Alkalmazási javaslat: Naponta 1 tablettát bő folyadékkal lenyelni. Nyelési nehézség esetén, a tabletta a felezőnyomat mentén széttörhető.

A termék nem tartalmaz állati eredetű összetevőt, ezért vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Csipkebogyó jótékony hatásai

Köztudott, hogy a csipkebogyó tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Ezen kívül szép számban találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, B-1, B-2, K és P vitaminokat. Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is. Jótékony hatásának köszönhetően az étrend- kiegészítők gyakori alkotóeleme.

C-vitamin felfedezésének története

Szent-Györgyi pályafutásának elején a biológiai oxidációval foglalkozott, kimutatta, hogy az anyagcsere a hidrogén és az oxigén aktiválásán alapul. Ennek az oxidációs folyamatnak a késését kutatta, amelyből azt a következtetést vonta le, hogy ez valamilyen redukáló anyag meglétére utal. Megoldásként olyan növényt keresett, melyből az akkor még hexuronsavnak nevezett anyagot nagyobb mennyiségben ki lehet vonni. Ez a növény akkor a paprika lett, első alkalommal a szegedi paradicsompaprika 10 liter présnedvéből 6,5 gramm hexuronsavat tudtak kivonni. Így a C-vitamin nagy mennyiségű előállítása és a felhasználhatósága mindenképpen az ő nevéhez fűződik. Felfedezésének köszönhetően lehetővé vált az aszkorbinsav nagy mennyiségben való előállítása, így minden C-vitamin hiányból eredő betegségnek a gyógyítása is, mint például a skorbut. Szent-Györgyi Albert professzor munkásságáért 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjat is kapott elismerésként és mint a C-vitamin feltalálója vonult be az orvostudomány történetébe.

C-vitamin szerepe és hatása

A C-vitamin kiemelten fontos szerepet játszik a sejtek biokémiai folyamataiban. Az eddig kutatások szerint a C-vitamin antioxidáns hatású, vagyis védi a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. Ezen alapvető tulajdonságának köszönhetően fontos szerepe van számos betegség megelőzésében, vagy annak kockázatának csökkentésében. Ilyen a szívinfarktus és a koszorúér-betegségek, elkerülhetőek a különböző rákos megbetegedések, jelentős szerepe van a növekedésben, a fogak és csontok fejlődésében. Emellett az aszkorbinsav kiemelt szerepet játszik az immunrendszer működésében, igazi hatását az immunrendszer működésének fokozásán keresztül fejti ki. Növeli a fehérvérsejtek számát, vírus és baktérium-ellenes hatása is bizonyított. A C-vitamin felszívódását segítik a bioflavonoidok, melyek szintén antioxidáns hatású vegyületek. Dohányzó embereknek kiemelten fontos a nagy dózisú C-vitamin fogyasztása.

Hatóanyagok:

C-vitamin (aszkorbinsav):1000 mg
Cink:15 mg
0

Your Cart