Leírás
A kurkuma egyre népszerűbb Európában is emésztési zavarok ellen.
Az EU gyógynövényekkel foglalkozó tudományos szervezete (ESCOP) javasolja használatát emésztésjavító hatása miatt (puffadás, telítettség, reflux, székrekedés, hasi fájdalom, hányinger), máj- és epebetegségek esetében. Májvédő hatása jól dokumentált.
Gyulladáscsökkentő hatását in vitro igazolták, több, mint 20 féle gyulladásgátló anyagot tartalmaz, valószínűleg ennek köszönhető, hogy enyhíti a rheumatoid arthritis (gyulladásos ízületi betegség) tüneteit – gátolja a kortizol-metabolizmust, valamint a ciklooxigenáz és lipoxigenáz enzimeket. Hatásosan enyhíti a szervezetet felemésztő, sokszor fel sem ismert krónikus gyulladásokat.
Állatkísérletek során csökkentette a rossz LDL koleszterin mennyiségét.
Hatóanyagok 1 kapszulában NRV%
Kurkuma kivonat (50:1) 150 mg –
Tömjénfa kivonat 100 mg –
-melyből boswellin sav 60 mg
C-vitamin 80 mg 100%
E-vitamin 10 mg 83,3%
*NRV%: Vitaminok és ásványi anyagok napi beviteli referencia érték %-a (felnőttek esetében)
Összetevők: Kurkuma kivonat (50:1); tömjénfa kivonat; zselatin kapszulahéj; L-aszkorbinsav; DL-alfa-tokoferil-acetát; csomósodást gátlók (talkum, szilícium-dioxid)