Bioextra cickafark cseppek 50 ml

3,190Ft

Leírás

Mikor ajánlott?

A cickafark hatóanyagai segítik a vesék kiválasztó funkcióját, valamint hozzájárulnak a torok, a gége és a hangszálak normális mûködésének fenntartásához. Ismertebb hatóanyagai: illóolajok (közöttük 30-60% azulén-vegyület) flavonoidok, triterpének. A népgyógyászatban régóta használatos.

Belsõleg gyomor- és bélgörcsökre valamint nõi bajokra, a havi vérzéskor jelentkezõ görcsös fájdalmakra, gyomor- és bélhurutra, vizelethajtásra, vesetisztításra, köhögéscsillapításra.

Külsõleg fogínygyulladásra (öblögetõszernek), fekélyek, sebek gyógyítására.

Fõ hatóanyagok jótékony hatása:

Hatóanyagok:
Illóolajok (bennük 30-60% azulénvegyület), flavonoidok, triterpének szalicilsav, keserûanyagok, cseranyagok.
Hatásai: antibakteriális, antifungális, gyulladáscsökkentõ, görcsoldó, epehajtó.

 

Kiszerelés: 50 ml

Adagolás: naponta 3 x 20 csepp.

OÉTI által notifikált termék.Népgyógyászatban használatos:

belsõleg gyomor- és bélgörcsök, gyomorfekély esetén, vizelethajtás, vesetisztítás, köhögés csillapítás céljából. Külsõleg fekélyek, sebek gyógyítására.
2. (búvár kk.): sebgyógyításra, vese- és májbetegségekre, étvágygerjesztésre, gyomor- és epemûködés serkentésére, rendellenes vérzésekre, ideges szívpanaszokra,
W: nõi bajokra, a havi vérzéskor jelentkezõ görcsös fájdalmakra s más rendellenességekre görcsoldó, gyulladásgátló, sebhámosító és antibiotikus hatását is kimutatták, sebsarjadzást elõsegítõ hatásai érvényesülnek a gyomor- és bélnyálkahártya gyulladásainak és fekélyes megbetegedéseinek kezelésében.” (Gyógynövények korszerû terápiás alkalmazása, Medicina, Budapest, 1989)

W.: (Achillea millefolium) – Orvosi cickafark, egérfarkúfû, ezerlevelûfû, patikai ezerlevelûfû, pulykafû, cickafarkkóró. Gyógyhatása: Sebkezelés, emésztést elõsegítõ, nõgyógyászati problémák, nyugtató, csillapító. Teája étvágyjavítók, emésztést serkentõk, görcsoldók, gyomor és bélhurut, prosztatabántalmak, légzõszervi bántalmak ellen hatásos. Fõzete fogíny-, és szemgyulladásra, öblögetõ- és borogató szer. Nagyobb dózisban a vizeletet barnára festi, ettõl nem kell megijedni. 100 g-ból elkészített ülõfürdõje már megszüntetheti a nõi felfázásos tüneteket.

Cickafarkfû ellenjavallat: Parlagfûre allergiás emberek lehetõleg ne fogyasszák, mert kiütéseket, pattanásokat okozhat! Akinek miómája van, teáját az se fogyassza, mert emeli az ösztrogénszintet, ami a mióma további növekedéséhez vezethet.

 

További információk

Tömeg0.13 kg
0

Your Cart