Biorganik Bio basmati barnarizs 500 g

1,100Ft

Leírás

Összetevők: *basmati barnarizs
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

 

A rizs a búza után az emberiség legfontosabb növényi tápláléka, a világ összes konyhájának fontos alapanyaga. Több mint 40000 fajtája ismert. Táplálkozástani szempontból a barnarizs a legértékesebb, hiszen magas a rost-, a komplex szénhidrát és a B-vitamin-tartalma. El lehet készíteni fűszerekkel, dióval, zöldségekkel és babbal. A rövid szemű rizst legjobb desszertnek megfőzni (gabonatejjel). A legjobb, ha más gabonákkal variáljuk, ilyen például a quinoa, köles, árpa, kuszkusz és az amarant.

 

Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.

Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni.

Jó tudni: az indiai származású basmati rizs a legízletesebb rizs. Csak kézzel aratható, ezért drágább a többi rizsnél. Az olcsó basmati rizzsel vigyázzunk, mert az valószínűleg basmati típusú rizs, amit sajnos nem megfelelően tüntetnek fel a csomagoláson.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1548 KJ / 370 kcal
Zsír: 2,9 g
amelyből:
– telített zsírsavak: 0,6 g
Szénhidrát: 73,8 g
– amelyből cukor: 1,0 g
Rost: 3,5 g
Fehérje: 7,9 g
Só: 0,001 g

 

Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).

 

Ásványi anyagok: kálium, kalcium, magnézium, vas, foszfor, nátrium

Vitamin: A, B6, E

 

A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.

 

Származási ország: India

További információk

Tömeg0.5 kg
0

Your Cart