Biorganik bio csicseriborsó 500 g

850Ft

Kategória: Címkék: , ,

Leírás

Összetevők: *bio csicseriborsó
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

A csicseriborsó, vagy más néven bagolyborsó, egynyári növény, a görögök és a rómaiak már az ókorban ismerték és kedvelték. A terméshüvelyekben 1-3 mag található, melyek gömbölyűek, sárgás színűek. Jelentős fehérjetartalma miatt kisgyermekek, várandós anyukák, sportolók és idősek, valamint vegetáriánusok étrendjébe illeszthető.

Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1347 KJ / 322 kcal 
Fehérje: 21,7g
Szénhidrát: 44,5g
Zsír: 6g

Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium

Vitamin: B1, B2, B3, B6, C, E

Felhasználása: pástétomok, levesek, egytálételek készítéséhez. Indiában megfőzve curry-s ételekhez használják, vagy lisztté őrlik és nemzeti ételeket (pakorát, bádzsit) készítenek belőle.

Elkészítése: Felhasználás előtt a csicseriborsót meg kell mosni, és 10-12 órára be kell áztatni. Az így előkészített magvak főzési ideje 60-90 perc.

Jó tudni: csíráztatásra alkalmas

További információk

Tömeg0.5 kg
0

Your Cart