Leírás
A hajdinát felhasználhatjuk köretként vagy levesbetétként, rostban, flavonoidokban, ásványi anyagokban és rutinban gazdag, teljes értékű fehérjeforrás, gluténmentes.
Összetevők:
hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft HU-ÖKO-01
Átlagos tápérték (100 g-ban):
Energia: 1425 kJ / 340 kcal
Zsír: 1,7 g
amelyből telített zsírsavak: 0,3 g
Szénhidrát: 71 g
amelyből cukrok: 0,4 g
Fehérje: 9,1 g
Só: 0,005 g
Felhasználás:
natúr, zöldséges vagy gyümölcsös kásákhoz, levesek és szószok sűrítésére.
Elkészítése:
a kását alaposan keverje el forró vízzel vagy rizsitallal. 1-2 perc után fogyasztásra kész.