Leírás
Összetevők: quinoa*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
A quinoa egy dél-amerikai gabonaféle, az inkák a Magok Anyjának tartották. Peruban és Bolíviában termesztik elsősorban, főleg a sziklásabb, szikesebb vidékeken. 180 centisre is megnő, levelei spenótra emlékeztetnek, a magokat a szár csúcsán hozza a növény. Magja kicsi, elefántcsont-színű, és a köleshez hasonló méretű gyöngyszemecske.
Felhasználása: köretnek, kásának, főételnek vagy desszertnek is. Elkészíthetünk belőle mindent, amit rizsből vagy kölesből készítenénk.
Elkészítése: kétszeres vízben kell puhára főzni.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1539 KJ / 368 kcal
Zsír: 6,1 g
amelyből:
– telített zsírsavak: 0,71 g
Szénhidrát: 57 g
– amelyből cukor: 1,34 g
Rost: 7 g
Fehérje: 14 g
Só: 0,005 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
Ásványi anyagok: magnézium, foszfor, kalcium, kálium, vas, cink
Vitamin: B1, B2, B3, B6, C
A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Származási ország: Bolívia.