Leírás
A hántolt árpa, más néven gersli számos kedvező hatással rendelkezik. Gazdag nyomelemekben, emellett megnyugtatóan hat az idegrendszerre.
A hántolt árpa rendszeres fogyasztása növeli a fizikai, szellemi teljesítményt. Elősegíti a normális agy- és szívműködest. Magas kálium-, magnézium-, és B- vitamin tartalmú. Erősíti a csontrendszert és a fogakat.
Elkészítése: A magokat előzetesen háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben (100-120-as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát).
Célszerű az árpát előbb serpenyőben szárazon megpirítani, ez ugyanis könnyebben emészthetővé teszi, növeli a tápértékét és javítja az ízét.