Leírás
Dia-Wellness Burgonyás Lángospor csökkentett szénhidráttartalmú lángos készítéséhez. Csak víz és élesztő hozzáadása szükséges!
Összetevők: teljes kiörlésű búzaliszt, növényi rost, búzafehérje, növényi zsír, tömegnövelőszer (polidextróz), burgonyapehely, zsíros tejpor, stabilizátor (guargumi, xantán), étkezési sav (tejsav), enzimek, antioxidáns (aszkorbinsav), só.
Tápérték 100 g termékben:
Energia: 294 Kcal / 1233 KJ
Fehérje: 23,3 g
Szénhidrát: 35,5 g!
Zsír: 6,5 g
Összesített felszívódó szénhidrát: 35,5 g
Adagolás:
500 g Dia-Wellness Burgonyás Lángospor
4-4,4 dl víz
2 dkg élesztő
Használata:
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk. Az összetevőket összegyúrjuk, tésztává dagasztjuk. 30 percig kb. 30°C-on kelesztjuk, 15 dkg-os adagokra szaggatjuk, tetejét olajjal vékonyan megkenjük, majd konyharuhával letakarva 30 percig újrakelesztjük. A megkelt tésztadarabokat bő olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük. Ezzel a termékkel és recepttel kb. 8 lángos készíthető el.
Tipp: A Dia-Wellness Burgonyás Lángosport vízzel kidagasztjuk a recept szerint és nem olajban, hanem sütőben sütjük ki. Az eredmény: -30% szénhidrát, -100% olaj, azaz kenyérlángos (langalló). Joghurttal, tejföllel, reszelt sajttal ízesíthetjük!