Dr. Chen aktív panax ginseng kapszula 30 db

2,250Ft

Leírás

Az élet gyökerének is nevezett ginsenget a Távol-Keleten már évezredek óta alkalmazzák a szellemi és fizikai teljesítőképesség, a vitalitás és a frissesség megőrzésére. A ginseng hatóanyagai támogatják az immunrendszert, hozzájárulhatnak a fizikai és szellemi frissességhez. A készítmény különösen nagy segíthetséget nyújt napjainkban a stressz és a kimerültség korában. (lásd Európai Szakhatóság: EFSA állításai)

Ajánlott: napi 1-2 kapszula szedése.

Ginzeng, mint kávé alternatíva

A ginzenget már világszerte, széles körben használják, többnyire táplálék kiegészítő formájában. Általános tapasztalat, hogy serkenti a szellemi és fizikai erőt. A kínaiak úgy vélik, a ginseng gyógyítja többek között az impotenciát, a magas és az alacsony vérnyomást, a vérszegénységet, az ízületgyulladást, az emésztési zavarokat, az álmatlanságot, a fáradtságot és az elégtelen vérkeringést. A belső elválasztású mirigyek serkentésével elősegíti továbbá, hogy a szervezet hasznosítsa a vitaminokat és az ásványi anyagokat. Azoknak az embereknek, kik nem megfelelően táplálkoznak és így nem juttatnak elegendő vitamin és ásványi anyag a szervezetükbe, nagyon fontos, hogy ezek a nélkülözhetetlen tápanyagok a lehető legjobban felszívódjanak, illetve hasznosuljanak.

Kinek és hogyan javasolt a Ginzeng?

A tíz hétnél hosszabb, kúraszerű alkalmazása nem javasolt. A ginzeng készítmények alkalmazását nem ajánlják várandósoknak, szoptatós kismamáknak, magas vérnyomásban illetve szívritmuszavarban szenvedőknek. Koffein fogyasztása a ginzeng szedése közben kerülendő, hiszen emelkedhet a gyomor-bélrendszeri eltérések kockázata. Az asztmás betegeknek szintén nem ajánlott. A ginzeng hosszú távú használata menstruációs zavarokat és emlőérzékenységét idézhet elő, esetleges álmatlanságot okozhat.

A ginzeng, mint csodagyökér

A ginzeng jóformán egyidős az emberiséggel és a szellemi, fizikai erőnlét fokozása mellett nem csak a depresszió, a koncentrációs zavarok és a magas vérnyomás kialakulásának kiemelkedő ellenszere lehet, de vágyfokozó hatása miatt is közkedvelt. A ginseng erejét már az egyiptomiak is elismerték, és előszeretettel használták különféle betegségek gyógyítására. A ginzeng Európában is elterjedt, és joggal tartozik azon természetes csodaszerek közé, melyek kifejezetten javítják az életminőséget. Megerőltető fizikai és szellemi megterhelés, magas vérnyomás, depresszió és koncentráció zavar esetén javallott a ginseng használata. Ezen kívül a ginzeng csökkentheti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését, valamint sikerrel alkalmazható az időskori cukorbetegség és a légzőszervi bajok leküzdésében is.

0

Your Cart