Dr. Chen fahéj cseppek gyömbérrel 30 ml

1,390Ft

Leírás

A normál vércukorszint és az egészséges immunrendszer érdekében.

Természetes Stevia édesítővel. A normál vércukorszint és az egészséges immunrendszer érdekében.

Alkoholtartalom: 19%.

Egyedülálló gyógynövény kombináció fahéj és gyömbér kivonattal koncentrált, folyékony formában a kedvező felszívódás és hasznosulás érdekében. A fahéj és a gyömbér számos kutatásban hasznosnak bizonyult az egészséges vércukorszint fenntartásában fűszerként és étrend-kiegészítőként egyaránt. A jó eredmény fenntartása érdekében ügyeljen a mindennapi étkezésére is!

A fahéj segít megőrizni az egészséges vércukorszintet, és a felső légutak egészségét. A gyömbér hozzájárul a megfelelő vércukorszint fenntartásához, támogatja az emésztőrendszer egészségét. Segít fenntartani az immunrendszer és a légutak egészségét. A természetes Stevia eredetű édesítőszer kellemesen édes ízt ad, cukorbetegek számára is alkalmazható, segít csillapítani az édesség utáni vágyat.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi adagot ne lépje túl! Gyermekek elől zárva tartandó. Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A készítmény csak hígítva alkalmazható! Alkoholra érzékeny személyeknek nem ajánlott.

Összetevők: fahéj kivonat, gyömbér kivonat, stevia kivonat (steviol glikozidok, természetes édesítőszer).

Aktív hatóanyagok (napi 20 csepp: 1 ml): Fahéj kivonat: 910 mg (megfelel 2730 mg gyógynövénynek), Gyömbér kivonat: 260 mg (megfelel 1040 mg gyógynövénynek).

Adagolás: naponta 2×10 csepp kivonat használata javasolt legalább 1-1,5 dl folyadékban felhígítva. Az egészséges vércukorszint fenntartása érdekében ügyeljen a mindennapi egészséges étkezésre is!

Hogyan zajlik az emésztés?

Szervezetünkben az emésztés a szájüregben kezdődik, ahol a fogak által szétzúzott táplálék nyállal keveredik, mely elősegíti a táplálék továbbhaladását a nyelőcsőben, és szénhidrátbontó enzimet is tartalmaz. Az étel a szájüregből a garaton át a nyelőcsőbe, onnan egyenesen a gyomorba jut. A gyomorban termelődő gyomornedv erősen savas, és fehérjebontó enzimet tartalmaz. A gyomorból a táplálék a vékonybélbe jut, amelybe a máj és a hasnyálmirigy ereszti váladékait. Az emésztés ennél a stádiumnál már gyengén lúgos kémhatásnál történik. A vékonybélben indul meg a lebontott tápanyagok felszívódása is egyaránt. A vastagbélben történik a víz és a sók felszívódása, valamint a kiürítésre kerülő salakanyagok besűrűsödésének folyamata is itt megy végbe. A táplálék keresztülhaladását a bélcsatorna úgynevezett perisztaltikus mozgása biztosítja.

A rossz emésztés okai

A rossz emésztés leggyakoribb kiváltó oka a túl nagy mennyiségű étel fogyasztása vagy a túl gyors evés. Mikor az ember túl sok levegőt nyel evés közben az rendszerint büfögést, felfúvódást és teltségérzetet eredményez. A zsíros ételek, stressz, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és egyes gyógyszerek szintén okozhatnak rossz emésztést a gyomornyálkahártya irritációjának hála. Vannak olyan rossz emésztéstől szenvedők is, akiknek a fennálló tüneteit nem a fenti tényezők okozzák, hanem az ételek „mozgása“ az emésztőrendszerben, mintsem az elfogyasztott táplálék mibenléte. Sokan hajlamosak összetéveszteni a rossz emésztést a gyomorégéssel, pedig valójában ezek eltérő állapotok. A gyomorégést, amelynek a tünetei sokkal inkább a nyak, torok vagy mellkas felé irányuló égő érzésben nyilvánulnak meg általában az alacsony gyomorsavszint okozza, amely befolyásolja az ételek megemésztésének és felszívódásának képességét.

Mit tegyünk, ha rossz az emésztésünk?

Rengeteg kiváló készítmény van már napjainkban, amelyek rendkívüli segítséget nyújthatnak emésztési gondok esetén. A gyömbér például kiváló gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatása miatt istenítik. A gyömbér az egyik legpompásabb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. Ezen kívüli a laktobacilusok (Acidophilus), melyek „jó” baktériumoknak felgyorsítják a laktóz megemésztését, hatékonyabb működésre stimulálják az immunrendszert, meggátolják a káros mikroorganizmusok túlzott elszaporodását illetve segítséget nyújthatnak a tejfehérjék, az aminosavak, a zsírok, és a laktóz feldolgozásában. A chia mag a szénhidrátok felszívódását lassítja, ezért teltség érzetet ad, ezen kívül gyorsítja a méregtelenítési folyamatokat, mivel a magok kitisztítják a régi hulladékot a belekből.

0

Your Cart