Dr. Chen ginseng panax extractum ampulla 10 x 10 ml

2,350Ft

Leírás

A Távol-Keleten már 5000 éve, Magyarországon pedig több évtizede alkalmazzák a Panax ginseng gyökeret. A távol-keleti népgyógyászat mindig elismerően nyilatkozik a ginseng áldásos hatásairól. Hozzájárulhat a normális vérkeringés, ezáltal a szellemi és fizikai teljesítőképesség fenntartásához, valamint támogatja az immunrendszert.

Ajánlott napi 1-2 ampulla fogyasztása reggel vagy este.

Kinek és hogyan javasolt a Ginzeng?

A tíz hétnél hosszabb, kúraszerű alkalmazása nem javasolt. A ginzeng készítmények alkalmazását nem ajánlják várandósoknak, szoptatós kismamáknak, magas vérnyomásban illetve szívritmuszavarban szenvedőknek. Koffein fogyasztása a ginzeng szedése közben kerülendő, hiszen emelkedhet a gyomor-bélrendszeri eltérések kockázata. Az asztmás betegeknek szintén nem ajánlott. A ginzeng hosszú távú használata menstruációs zavarokat és emlőérzékenységét idézhet elő, esetleges álmatlanságot okozhat.

A ginzeng összetevői

A ginzeng hatásért felelős vegyületek, a ginzenozidok a stressz által okozott tüneteket szüntetik meg, és növelik a szellemi illetve fizikai teljesítőképességet. A ginzeng felhasználható a munkateljesítmény fokozására, a koncentráló képesség növelésére, betegség utáni lábadozásokban, fáradtság, kimerültség esetén. Egyéb összetevői még a panaxanok, melyek a vércukorszintet csökkentik, illetve a poliszacharidok, amelyek immunerősítő hatásúak. Bizonyos kutatások bebizonyították a ginzeng egyes frakciói antioxidáns hatással is rendelkeznek, és jelentős szerepet játszhatnak az érelmeszesedés, a máj és a szembetegségek kialakulásának megelőzésében. A tudósok egyértelműen elismerik a ginzeng általános szervezeterősítő hatását. A ginzeng olyan hatóanyagok melegágya, amelyek serkentik a vírusok és baktériumok elpusztítása hivatott speciális immunsejtek termelődését.

A ginzeng, mint csodagyökér

A ginzeng jóformán egyidős az emberiséggel és a szellemi, fizikai erőnlét fokozása mellett nem csak a depresszió, a koncentrációs zavarok és a magas vérnyomás kialakulásának kiemelkedő ellenszere lehet, de vágyfokozó hatása miatt is közkedvelt. A ginseng erejét már az egyiptomiak is elismerték, és előszeretettel használták különféle betegségek gyógyítására. A ginzeng Európában is elterjedt, és joggal tartozik azon természetes csodaszerek közé, melyek kifejezetten javítják az életminőséget. Megerőltető fizikai és szellemi megterhelés, magas vérnyomás, depresszió és koncentráció zavar esetén javallott a ginseng használata. Ezen kívül a ginzeng csökkentheti a vérzsír szintet, serkenti a szervezet fehérje felépítését, valamint sikerrel alkalmazható az időskori cukorbetegség és a légzőszervi bajok leküzdésében is.

0

Your Cart