Leírás
Vigyen energiát ételébe, jó egészséget életébe
Kínában régi mondás: „Aki hosszú útra megy, ne egyen líciumot.” A hagyomány szerint ugyanis a Lícium gyümölcs hatással lehet a szexuális vágyra. Antioxidáns tulajdonsága révén védelmet nyújt olyan szabad gyökökkel szemben, melyek károsíthatják a sejtek és a szövetek szerkezetét, valamint felelősek az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért.
A lícium gyümölcs fogyasztása a Tradicionális Kínai Orvoslás szerint a máj és a vese meridiánjaira hat, és mivel a máj felel látásunkért, Kínában úgy tartják: tiszta májjal búcsút mondhat szemproblémáinak. Fogyasztható nyersen, gyógyteába, borba vagy pálinkába áztatva, illetve kompótba és levesbe főzve is.
Naponta 5-10 g lícium gyümölcs fogyasztása javasolt. Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
A flavonoidok a szervezet őrei
A flavonoidok a gyümölcs héjában, húsában, szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. A flavonoidok megkötik a szabadgyököket, a sejtfalakban gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik az LDL koleszterin arányát, így mérséklik az érelmeszesedés veszélyét. Kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy növelik az érfalak rugalmasságát, csökkentik a koleszterinszintet, és a vérrög képződést. Kedvező élettani hatásuk közül kiemelhető az antibakteriális, májvédő, vírusellenes hatás, égés és hámsérülés esetén hámosodás serkentése. Az eddig publikált klinikai kutatási eredményei azt mutatják, hogy a szervezetünk számára védelmet biztosítanak a romboló anyagokkal szemben.