Dr. Chen Omega-3 + E-vitamin 1300 mg kapszula 60 db

2,090Ft

Leírás

A szív igaz barátja!

Magas hatóanyagtartalommal rendelkező készítmény. A halolajban található többszörösen telítetlen zsírsavak hozzájárulnak a keringési rendszer (szív és érrendszer) egészséges működéséhez, csökkentik a vér koleszterin szintjét. Az EPA és a DHA (omega-3 zsírsavak) csökkentik a vér triglicerid szintjét. Az E-vitamin természetes zsírban oldódó antioxidáns. Védi a sejteket és a szöveteket a káros szabad gyökökkel szemben, melyek felelősek az oxidációs eredetű öregedési folyamatokért.

Naponta: 2×1 kapszula szedése javasolt.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. elentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő, az édesvízi halfajtákban nem találhatóak meg. Az omega-3 zsírsavak mérséklik a vér koleszterinszintjét, ezzel csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is. Az omega-3 zsírsavaknak szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Fontos szerepük van az idegrendszer és sejthártyák felépítésében, megfelelő működésében. Az agy a legzsírosabb testrészünk és a zsírtartalmának 70%-a omega-3 zsírsavakból áll, így az omega-3 fogyasztása hozzájárul az agy állapotához. Az esszenciális zsírsavak rendszeres beviteléről kell gondoskodni, mert ezek nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, viszont csak táplálék vagy étrend-kiegészítő formájában juthatunk hozzá. Az omega-3 zsírsavak fő forrása a tengeri halfélék, a makréla, a tonhal, a hekk, a lazac, növényi eredetű omega-3 forrás például a lenmagolaj.

E-vitamin, az antioxidáns hatású vitamin

Az E-vitamin, más néven tokoferol, egy zsírban oldódó vegyület, antioxidáns hatású vitamin, amely védi a szervezetet a szabad gyökök károsító hatásától. Védő hatását azáltal éri el, hogy nagy oxidáló hatása révén a szabad gyökök hamarabb lépnek vele reakcióba, mint a szervezet sejtjeivel. Az E-vitamin sejtszinten fejti ki hatását, ezért még az öregedés folyamatát is lassítja, legfontosabb szerepe a sejthártya védelme, védhet a szív-érrendszeri és a daganatos megbetegedésekkel szemben. Az E-vitamin antioxidáns hatása fokozható C-vitamin és béta-karotin együttes szedésével, illetve a szelén tovább javítja az E-vitamin felszívódását. Az E-vitamin segíti az agy megfelelő állapotának fenntartását, és csökkentheti az Alzheimer-kór kialakulását.

0

Your Cart