Dr. Chen Omega-3 mélytengeri halolaj kapszula 60 db

1,590Ft

Leírás

Német vizsgálatok kimutatták, hogy minden héten többször tengeri halat fogyasztva kevésbé fordulnának elő a szív és érrendszeri betegségek. Ez a mélytengeri halakban nagy mennyiségben megtalálható többszörösen telítetlen, hosszú szénláncú omega-3 zsírsav-tartalomnak is köszönhető.

A többszörösen telítetlen zsírsavak hozzájárulhatnak a keringési rendszer egészséges működéséhez és csökkenthetik a vér koleszterin szintjét. Az EPA és a DHA zsírsavak csökkenthetik a vér triglicerid szintjét.

A hozzáadott E-vitamin fontos szerepet játszhat a szabad gyökök elleni védelemben, így a sejtek normál működésének megőrzésében (OÉTI). A tengerparttal nem rendelkező országokban, így Magyarországon is sajnos ritkán kerül az étrendbe tengeri eledel, ezért kívánjuk segítheteni Önt a tengeri eredetű omega-3 zsírsavat tartalmazó kapszulával.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. elentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő, az édesvízi halfajtákban nem találhatóak meg. Az omega-3 zsírsavak mérséklik a vér koleszterinszintjét, ezzel csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is. Az omega-3 zsírsavaknak szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Fontos szerepük van az idegrendszer és sejthártyák felépítésében, megfelelő működésében. Az agy a legzsírosabb testrészünk és a zsírtartalmának 70%-a omega-3 zsírsavakból áll, így az omega-3 fogyasztása hozzájárul az agy állapotához. Az esszenciális zsírsavak rendszeres beviteléről kell gondoskodni, mert ezek nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, viszont csak táplálék vagy étrend-kiegészítő formájában juthatunk hozzá. Az omega-3 zsírsavak fő forrása a tengeri halfélék, a makréla, a tonhal, a hekk, a lazac, növényi eredetű omega-3 forrás például a lenmagolaj.

Halolaj

Régóta ismert az omega-3 zsírsavak kedvező egészségügyi hatása Kutatások és tények egyértelműen bizonyítják, hogy azokban az országokban, ahol sok mélytengeri halat esznek, egészségesebbek és hosszabb életűek az emberek. Nem véletlen, hogy például a japánok, norvégok sokkal kevesebb szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek, sőt, kevesebb bőrproblémával is. Az egészség megőrzésének, a szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, a korai öregedés megelőzésének, sőt a szép bőrnek, hajnak is az egyik titka az, hogy kellő mennyiségben jussunk hozzá a halak húsában található Omega-3 zsírsavhoz. Ennek egyik lehetséges forrása a halolaj, amelynek jótékony hatásai közé sorolható a, hogy vérzsírcsökkentő hatású, csökkenti a káros koleszterintszintet, gátolja az érbetegségek kialakulását, védi az érfalakat, így csökkenti a hirtelen szívhalál kockázatát.

0

Your Cart