Leírás
A Pu Erh Tea (vörös tea) előnyeit egyesíti magában a Pu erh kapszula. A Pu erh kapszula a napjainkban ismert leghatékonyabb természetes eredetű fogyasztószer.
A kapszula csökkenti az étvágyat, javítja a zsírok anyagcseréjét, korlátozza a koleszterinszintet, enyhe hashajtó, vízhajtó, gyulladás,- és vérnyomáscsökkentő hatású. A fogyókúra időtartama 30 napos, ajánlatos rövid szünetet tartani a következő kúra előtt. A kúra ideje alatt kerüljük a szeszes italokat és a pikáns, csípős ételeket. A kapszula zsíroldó hatása fokozható, ha több fehérjét és kevesebb zsiradékot, cukrot fogyasztunk.
Alkalmazása: Naponta háromszor 1 kapszulát étkezés előtt bevenni. Fokozottabb hatás elérése érdekében javasolt 3×2 kapszula fogyasztása. Hatása növelhető reggel és este 1-1 adag Pu Erh Tea elfogyasztásával.
Mit tegyünk, ha rossz az emésztésünk?
Rengeteg kiváló készítmény van már napjainkban, amelyek rendkívüli segítséget nyújthatnak emésztési gondok esetén. A gyömbér például kiváló gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatása miatt istenítik. A gyömbér az egyik legpompásabb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. Ezen kívüli a laktobacilusok (Acidophilus), melyek „jó” baktériumoknak felgyorsítják a laktóz megemésztését, hatékonyabb működésre stimulálják az immunrendszert, meggátolják a káros mikroorganizmusok túlzott elszaporodását illetve segítséget nyújthatnak a tejfehérjék, az aminosavak, a zsírok, és a laktóz feldolgozásában. A chia mag a szénhidrátok felszívódását lassítja, ezért teltség érzetet ad, ezen kívül gyorsítja a méregtelenítési folyamatokat, mivel a magok kitisztítják a régi hulladékot a belekből.
Hogyan zajlik az emésztés?
Szervezetünkben az emésztés a szájüregben kezdődik, ahol a fogak által szétzúzott táplálék nyállal keveredik, mely elősegíti a táplálék továbbhaladását a nyelőcsőben, és szénhidrátbontó enzimet is tartalmaz. Az étel a szájüregből a garaton át a nyelőcsőbe, onnan egyenesen a gyomorba jut. A gyomorban termelődő gyomornedv erősen savas, és fehérjebontó enzimet tartalmaz. A gyomorból a táplálék a vékonybélbe jut, amelybe a máj és a hasnyálmirigy ereszti váladékait. Az emésztés ennél a stádiumnál már gyengén lúgos kémhatásnál történik. A vékonybélben indul meg a lebontott tápanyagok felszívódása is egyaránt. A vastagbélben történik a víz és a sók felszívódása, valamint a kiürítésre kerülő salakanyagok besűrűsödésének folyamata is itt megy végbe. A táplálék keresztülhaladását a bélcsatorna úgynevezett perisztaltikus mozgása biztosítja.
A rossz emésztés okai
A rossz emésztés leggyakoribb kiváltó oka a túl nagy mennyiségű étel fogyasztása vagy a túl gyors evés. Mikor az ember túl sok levegőt nyel evés közben az rendszerint büfögést, felfúvódást és teltségérzetet eredményez. A zsíros ételek, stressz, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és egyes gyógyszerek szintén okozhatnak rossz emésztést a gyomornyálkahártya irritációjának hála. Vannak olyan rossz emésztéstől szenvedők is, akiknek a fennálló tüneteit nem a fenti tényezők okozzák, hanem az ételek „mozgása“ az emésztőrendszerben, mintsem az elfogyasztott táplálék mibenléte. Sokan hajlamosak összetéveszteni a rossz emésztést a gyomorégéssel, pedig valójában ezek eltérő állapotok. A gyomorégést, amelynek a tünetei sokkal inkább a nyak, torok vagy mellkas felé irányuló égő érzésben nyilvánulnak meg általában az alacsony gyomorsavszint okozza, amely befolyásolja az ételek megemésztésének és felszívódásának képességét.