Leírás
A készítményben nagy mennyiségben jelen lévő Q10 koenzim hozzájárulhat az egészséges szívműködés fenntartásához, valamint antioxidánsként védi a sejteket az oxidatív stressz ellen.
A többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavak hozzájárulhatnak a normál triglicerid szint, a normál vérnyomás, az egészséges szívműködés és a normális véralvadás fenntartásához.
A ginkgo flavonoidok hozzájárulhatnak a keringési rendszer normál működéséhez, illetve antioxidánsként is viselkednek. Rendszeres fogyasztásával az időskori agyműködés megfelelő szinten tartásához.
Az E-vitamin fontos antioxidáns hatású vitamin, szerepet játszhat az immunrendszer megfelelő működésében.
Adagolás: napi 1 kapszula, bõ folyadékkal lenyelve.
Összetétel: Kapszulánként 50 mg Q10-zel, halolajjal és ginkgo flavonoidokkal a keringési rendszer támogatásához
Ginkgo Biloba, páfrányfenyő leírása
A ginkgo biloba, más néven páfrányfenyő levelének kivonata kétfajta hatóanyagcsoportot tartalmaz: flavonoidok és terpenoidek. Ezeknek a hatóanyagoknak köszönhetően a ginkgofa levelét gyógyászati célokra használják fel. Természetes gyógynövény terápiában agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, és hallásgyengülés gyógyítására alkalmazzák. Az orvosi kutatások szerint a ginkgo biloba hatásos enyhe és közepes depresszió, impotencia kezelésére, továbbá jótékonyan hathat visszértágulatra, aranyérre és a lábfekélyre. A vizsgálatok kimutatták, hogy a páfrányfenyőben lévő flavonoidok jó értágító hatással rendelkeznek, biztosítják a bőr és az izmok jó vérellátását, fokozzák az anyagcserét. A ginkgo biloba kiváló antioxidáns hatású, és javítja az agyi vérellátást is. Hatását elsősorban étrend-kiegészítő szedése által éri el, de kozmetikumok és illóolajok alkalmazásával a bőrön keresztül is kifejti.
Mi az a linolénsav?
A linolsav az omega-6, a linolénsav az omega-3 család tagja. Mindkettő esszenciális zsírsav, a linolénsav és linolsav optimális aránya szükséges a szervezet és az immunrendszer kiegyensúlyozott működéséhez. A linolsav csökkenti az izmok lebomlását és a gyulladásokat, elősegíti az izomtömeg növekedését, felgyorsítja a regenerálódási időt, szabályozza a hormonok kiválasztódását és hozzájárul az ízületek és a kötőszövet egészségéhez. A linolénsav a legfontosabb esszenciális zsírsav az emberi szervezet számára. Szervezetünk nem képes előállítani, de az élethez szükségünk van rá. Ez tehát azt jelent, hogy táplálkozás vagy kiegészítők fogyasztása útján kell bejuttatni a szervezetbe. Gátolja a koleszterin-lerakódást. Segíti az anyagcserét és az emésztést. Hölgyeknél bőrtápláló, bőrregeneráló hatású.
Omega-3 zsírsavak
Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. elentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő, az édesvízi halfajtákban nem találhatóak meg. Az omega-3 zsírsavak mérséklik a vér koleszterinszintjét, ezzel csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is. Az omega-3 zsírsavaknak szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Fontos szerepük van az idegrendszer és sejthártyák felépítésében, megfelelő működésében. Az agy a legzsírosabb testrészünk és a zsírtartalmának 70%-a omega-3 zsírsavakból áll, így az omega-3 fogyasztása hozzájárul az agy állapotához. Az esszenciális zsírsavak rendszeres beviteléről kell gondoskodni, mert ezek nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, viszont csak táplálék vagy étrend-kiegészítő formájában juthatunk hozzá. Az omega-3 zsírsavak fő forrása a tengeri halfélék, a makréla, a tonhal, a hekk, a lazac, növényi eredetű omega-3 forrás például a lenmagolaj.