Leírás
Azt már mindannyian tudjuk, hogy a természetes vitamin jobban felszívódik, sokkal hasznosabb, mint a mesterséges készítmények. Éppen ezért egyre inkább természetes alapanyagokból (növényekből, zöldségekből) gyártják a táplálék kiegészítőket. A spirulina több, mint 100 jótékony anyagot tartalmaz:
- Esszenciális aminosavakat
- Esszenciális zsírsavakat (segítheti a haj- és köröm növekedését, a csontrendszer épségének megőrzését)
- Tejsav bacillusokat, melyek segíthetik a bélflóra helyreállítását
- Létfontosságú vitaminokat
A spirulina tulajdonképpen alacsony cukor és zsírtartalommal rendelkező vitaminokban és ásványi anyagokban hihetetlenül gazdag, kalóriában szegény zöldség. Összetevőinek köszönhetően nélkülözhetetlen a hosszú élet és egészség megőrzésében. Támogatja az immunrendszer egészséges működését. Fogyasztása kedvező magas vérnyomás és érelmeszesedés esetén, de az agymûködésre is serkentő hatású lehet. Segít az egészséges bélflóra kialakításában, így elősegítheti az egészséges bélműködést. A spirulina az emberi szervezet számára szükséges minden tápanyagot tartalmaz, ráadásul a megfelelő arányban és ami a legfontosabb, teljesen természetes formában.
Tizenkétszer több proteint tartalmaz, mint a marhahús, és ez a protein ráadásul előemésztett, így könnyebben feldolgozható az ember számára. A spirulina fontos táplálék azoknak, akik nincsenek megelégedve testsúlyukkal, akik fogyókúráznak, diétáznak, lábadoznak vagy magasabb fizikai, szellemi teljesítményt szeretnének elérni. A spirulinát jótékony hatásúnak tartják, az elhízásra, a diabéteszre, az artritiszre, májproblémákra, asztmára, magas vérnyomásra, vérző fogínyre, gyulladásokra, ásványi anyag hiányok esetében és még sorolhatnánk.
Adagolás: naponta 2×3 kapszula
A Spirulina jótékony hatásai
A Spirulina légzőszervi problémák és szembetegség ellen különösen javallott. Emellett a 2-es típusú cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegségek ellen hatásos segítséget nyújthat, hiszen szabályozza a magas vérnyomást és rugalmasabbá teszi az ereket. Antioxidáns és májvédő hatású. Csökkenti a májgyulladást illetve a stroke veszélyét. Kiválóan köti meg a szabadgyököket, ráadásul rákellenes hatással rendelkezik. Erősíti az immunrendszert, illetve elősegíti a bélműködést és emésztést. Legyőzi a káros baktériumokat, mialatt helyrerakja a bélflórát. Végül, de nem utolsó sorban lassítja az öregedést, gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású és az allergia ellen is hathatós segítséget nyújthat.
Chlorella
A Chlorella egy egysejtű organizmus, egy zöld színű édesvízi alga, az egyik legteljesebb élelmiszer. A Chlorella több mint 20 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, beleértve a vasat, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, A pro-vitamint, C, B1, B2, B5, B6, B12, E és K vitamint, biotint, inozitolt, folsavat. Mivel természetes formában tartalmazza őket, így szervezetünk számára könnyebben hasznosíthatóak. Klorofil tartalmával az eddig ismert legmagasabb klorofill koncentrációt hordozza magában, aminek magas a magnézium tartalma. Kutatások szerint a Chlorella képes megkötni a nehézfémeket és korunk más mérgező anyagait, így hatékonyan segíthet a méregtelenítésben, a mérgek szervezetből való kivezetésében. A Chlorella továbbá segíthet az egészséges bélflóra megtartásában, a szervezet regenerálásában és stimulálásában, a szövetek megújulásában, a szervezet sav-bázis egyensúlyának optimalizálában, ezzel megelőzve a szervezet elsavasodását.
Tengeri alga – a biológiailag aktív anyagok kincsestára
A tengeri algák manapság egyre népszerűbbek, magas fehérjetartalmuk miatt a leggazdagabb fehérjeforrásának tartják őket. A tengeri környezetből eredően az összes ásványi anyagot, nyomelemet tartalmazzák és gazdag vitaminforrások is. A közzétett tapasztalatok alapján egészségvédő hatásukon túl méregtelenítenek is. A tengeri alga fogyasztása elősegítheti a sejt anyagcserét, a salakanyagok távozását, alacsony kalória és zsírtartalma miatt alkalmas lehet diétákhoz, étvágycsökkentéshez. Felhasználási lehetőségük is igen sokszínű, az étrend-kiegészítő kapszulák, tabletták és porok mellett, a tengeri alga salátát levesbe főzve, vagy akár nyersen, zöldség salátának elkészítve is fogyaszthatjuk.