Dr. Chen stevia cseppek 50 ml

3,290Ft

Leírás

Összetevők: glicerin, víz, Stevia kivonat (stevia rebaudiana levél 90 %-ban stevioside tartalommal)

Felhasználási javaslat: Egy csésze teához vagy egyéb italhoz 1-3 csepp kivonatot adjunk. Főzéshez, sütéshez is kiváló. Használhatják cukorbetegségben, cukorérzékenységben, candidiasisban szenvedő és túlsúlyos betegek is.

Miért jó a nyírfacukor?

A nyírfacukor, avagy más nevél xylitol édesítő hatása megegyezik a cukoréval, ugyanakkor glikémiás indexe nagyon alacsony, ebből az okból kifolyólag cukorbetegeknek is javallott. A kutatások szerint minimális inzulinválaszt vált ki fogyasztáskor. A xylitolt főzéshez, sütéshez is kiválóan alkalmazható. A vékonybélben csak 25-50%-a szívódik fel, a maradék egyenesen a vastagbélbe kerül, ebből kifolyólag az arra érzékenyeknél nagyobb mennyiségben hasmenést, gázképződést okozhat. Ez a hatás ugyanakkor nem olyan fokozott, mint például a szorbit esetében, úgyhogy ez ne riasszon vissza senkit. A xylitol rendszeres fogyasztása és a napi adag fokozatos növelése megszünteti még az arra érzékenyeknél is a béltüneteket.

A Stevia, mint egyik legjobb édesítőszer

A Stevia édesítőszerként egyik hatalmas előnye, hogy szénhidrát és kalória tartalma egyaránt nulla, és sütés-főzés során egészen 198 fokig tartja meg édes ízét. Kiemelkedően sokféle formában és kiszerelésben kapható, vásárolhatunk belőle port, folyékony formában, tablettát, porított leveleket, sőt még kikristályosított formában is kapható, így mindenkinek ízlése és kényelme szerint elérhető. Édességüket tekintve a kivonatok 30-300-szor édesebbek, mint a cukor, más édesítőszerekkel keverhető, ebből kifolyólag értelemszerűen jóval kevesebb mennyiségre van szükségünk ahhoz, hogy kellőképpen édesíthessük az ételt, avagy italt, amit éppen fogyasztani szeretnénk.

Az édesítőszerek előnyei

Napjainkban már nem csupán betegek, hanem egészségesebb, avagy tudatosabb életet élők is egyre gyakrabban fogyasztanak édesítőszereket, azon roppant előnyös tulajdonságuknak köszönhetően, hogy egyidejűleg édesítik ételeinket és takarítanak meg kalóriákat. Emiatt az oknál fogva sokan nem is szeretnének róluk lemondani. A 90-es évek elején kezdték először komolyabban megkérdőjelezni a tudósok, hogy valyon mennyire is hasznosak számunkra az édesítőszerek valójában, és tényleg jobb döntés-e azt fogyasztani, mint cukrot. Akkoriban azt feltételezték, hogy az édesítőszerek édes ízük miatt inzulinkiáramlást válthatnak ki, ami alacsonyabb vércukorszintet, ezáltal további éhségérzetet eredményezhetnek. Azóta több tanulmány bebizonyította, hogy ez nem igaz.

0

Your Cart