Dr. Chen szűztea vita pezsgőtabletta 20 db

1,690Ft

Leírás

A normál koleszterinszint és a bélflóra egyensúlyának megőrzésére.
Ananász ízű étrend-kiegészítő készítmény cukor hozzáadása nélkül, édesítőszerrel.
Diéta éhség nélkül.

Összetevők: glukomannán, citromsav (étkezési sav), nátrium-hidrogén-karbonát (savanyúságot szabályozó), édesítőszerek (xilit, nátrium-szacharinát, aceszulfám-K), vitamin keverék: C-vitamin, maltodextrin, E-vitamin, niacin, B5-vitamin, B2-vitamin, B6-vitamin, B1-vitamin, B12-vitamin, aroma.

Ananász ízű étrend-kiegészítő készítmény cukor hozzáadása nélkül, édesítőszerrel.
Diéta éhség nélkül.

Európában a szakhatóság által elfogadott állítások a glukomannánnal összefüggésben:
segíthet csökkenteni a vér koleszterinszintjét, kiegyensúlyozni a vércukor szintet, elősegítheti a rendszeres bélmozgást és biztosítja az emésztőrendszer egészséges működését. A biztonságos fogyasztás érdekében a glukomannánt csak ital formájában engedélyezik forgalmazni. Gél szerű állaga (magas rosttartalma) miatt 8 féle vitamin kétszeresen fedezi egy felnőtt napi vitamin szükségletét.

Kellemes ananász ízű rost-dús ital ajánlott különböző diétázók számára (koleszterin, testsúlycsökkentő, cukor).
A készítmény kedvező lehet azok számára, akik diétájuk és fogyókúrájuk során állandó éhségérzettel küzdenek, valamint vitamin kiegészítésre szorulnak.

Felhasználási javaslat: 2-3 dl vízbe tegyen 1 tablettát, mely kb. 2 perc alatt feloldódik. A jobb feloldódás érdekében oldódás közben keverje a folyadékot. A rostos hatóanyag úszhat a folyadék felszínén, ezért fogyasztás előtt keverje fel az italt, és lehetőleg rögtön igya meg. Ha hosszabb ideig nem fogyasztja el a feloldott pezsgőtablettát, a nagy mennyiségű rostos hatóanyagnak köszönhetően sűrű, puding-szerű gél képződik. Ebben az esetben a készítmény kanállal is elfogyasztható, de hosszabb (néhány órás) tárolás esetén tegye hűtőszekrénybe. Mivel az italnak magas a rosttartalma, kedvezően hat az étvágyra.

Adagolás: naponta 2 x 1 pezsgőtablettából készült ital elfogyasztása javasolt.

Hatóanyagok napi adagra (2×1 pezsgőtabletta):

glükomannán rost 5% szűztea rosttal: 2 g,
C- vitamin: 160 mg (RDA 200 %),
B3- vitamin (niacin): 32 mg (RDA 200 %),
E- vitamin: 24 mg (RDA 200 %),
B5- vitamin: 12 mg (RDA 200 %),
B6- vitamin: 2,8 mg (RDA 200 %),
B2- vitamin: 2,8 mg (RDA 200 %),
B1- vitamin: 2,2 mg (RDA 200 %),
B12- vitamin: 5 mcg (RDA 200 %),

1 pezsgőtablettában:

energia: 24 kj (6 kcal),
fehérje: < 0,001 g,
szénhidrát: 0,4 g
zsír: 0 g,
telített zsírsav: 0 g,
rost: 1 g,
nátrium: 0,2g.

Ne lépje túl az ajánlott napi adagot!
Gyermekek elől elzárva tartandó.
Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Hogyan zajlik az emésztés?

Szervezetünkben az emésztés a szájüregben kezdődik, ahol a fogak által szétzúzott táplálék nyállal keveredik, mely elősegíti a táplálék továbbhaladását a nyelőcsőben, és szénhidrátbontó enzimet is tartalmaz. Az étel a szájüregből a garaton át a nyelőcsőbe, onnan egyenesen a gyomorba jut. A gyomorban termelődő gyomornedv erősen savas, és fehérjebontó enzimet tartalmaz. A gyomorból a táplálék a vékonybélbe jut, amelybe a máj és a hasnyálmirigy ereszti váladékait. Az emésztés ennél a stádiumnál már gyengén lúgos kémhatásnál történik. A vékonybélben indul meg a lebontott tápanyagok felszívódása is egyaránt. A vastagbélben történik a víz és a sók felszívódása, valamint a kiürítésre kerülő salakanyagok besűrűsödésének folyamata is itt megy végbe. A táplálék keresztülhaladását a bélcsatorna úgynevezett perisztaltikus mozgása biztosítja.

A rossz emésztés okai

A rossz emésztés leggyakoribb kiváltó oka a túl nagy mennyiségű étel fogyasztása vagy a túl gyors evés. Mikor az ember túl sok levegőt nyel evés közben az rendszerint büfögést, felfúvódást és teltségérzetet eredményez. A zsíros ételek, stressz, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és egyes gyógyszerek szintén okozhatnak rossz emésztést a gyomornyálkahártya irritációjának hála. Vannak olyan rossz emésztéstől szenvedők is, akiknek a fennálló tüneteit nem a fenti tényezők okozzák, hanem az ételek „mozgása“ az emésztőrendszerben, mintsem az elfogyasztott táplálék mibenléte. Sokan hajlamosak összetéveszteni a rossz emésztést a gyomorégéssel, pedig valójában ezek eltérő állapotok. A gyomorégést, amelynek a tünetei sokkal inkább a nyak, torok vagy mellkas felé irányuló égő érzésben nyilvánulnak meg általában az alacsony gyomorsavszint okozza, amely befolyásolja az ételek megemésztésének és felszívódásának képességét.

Inulinnal a jó emésztésért

Az inulin egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök tartalmaznak. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit tesz, hogy növelheti az élő bacilusok aktivitását és segíthet megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Az inulin nem növelheti a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin, szabályozhatja a cukoranyagcserét, illetve segítheti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását. Ezen kívül optimalizálhatja az emésztőrendszer működését, szerepet játszhat a vastagbélrák megelőzésében előnyösen befolyásolja a bél PH-értékét és végül de nem utolsó sorban, jótékony hatású lehet hüvelygyulladás, candida, mellrák, élelmiszer-allergia, és a szív- és érrendszeri betegségek esetén is egyaránt.

0

Your Cart