Leírás
Egészséges nassolnivaló az egész családnak.
A popcirok egy újszerű mégis hagyományos csemege, amelyet gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.
A cirok (sorghum) egy hazánkban táplálkozási célra hagyományosan ritkán felhasznált gabonanövény magas tápértékkel és fehérje-tartalommal.
Felhasználási javaslat: Reggelire tejjel, gabonatejjel vagy csemegeként magában ajánljuk.
Összetevők:
puffasztott cirok,
kristálycukor,
porcukor,
méz,
víz,
fahéj
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1419 kJ/334 kcal
Zsír: 1,28 g
Szénhidrát: 74,8 g
Fehérje:5,86 g
A cirok jótékony élettani hatásai
- A cirok Az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet, és nem csak azért, mert gluténmentes.
- A világ ötödik leggyakrabban termesztett, ősi gabonája.
- Igen gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma.
- Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel (lassabban szívódik fel), tehát kevésbé terheli meg szervezetünket, így fogyókúrázók is beiktathatják étrendjükbe a szénhidrát tartalmát figyelembe véve.
- Könnyen emészthető, glikémiás indexe 48.
- Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott.
- Megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassítja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépíti hajunkat és megerősíti a körmünket is.
- A fogak erősebbek lesznek tőle, a zománcra is jótékony hatással van.