Naturtanya Ferzym kapszula 30 db

3,890Ft

Kategória: Címkék: ,

Leírás

FERZYM® KAPSZULA

A Ferzym® kapszula, nemzetközi törzsgyűjteményben letétbe helyezett 21 milliárd élőflórát tartalmaz 3 kapszulában, szinergista rostokkal és B-vitaminokkal kiegészítve az immunrendszer egészséges működéséért!1 

 • NEMZETKÖZI TÖRZSGYŰJTEMÉNYBEN LETÉTBE HELYEZETT MIKROORGANIZMUSOK
 • INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
 • STABIL ÉLŐFLÓRA KÉSZÍTMÉNY
 • 21 MILLIÁRD ÉLŐFLÓRA 3 KAPSZULÁBAN
 • ANTIBIOTIKUS KEZELÉS ALATT IS ALKALMAZHATÓ
 • ROSTOKKAL ÉS 7 FÉLE B-VITAMINNAL
 • TITÁN-DIOXID MENTES FORMULA
 • MESTERSÉGES TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL
 • GLUTÉNMENTES, MÁR 3 ÉVES KORTÓL ALKALMAZHATÓ

AZ EGÉSZSÉGES EMBERI BÉLFLÓRÁBAN IS MEGTALÁLHATÓ JÓTÉKONY BAKTÉRIUMTÖRZSEKKEL 

 • 1A B6-, A B12-VITAMIN ÉS A FOLSAV HOZZÁJÁRUL AZ IMMUNRENDSZER EGÉSZSÉGES MŰKÖDÉSÉHEZ
 • GYERMEKEKNEK IS KIFEJEZETTEN ALKALMAS KÉSZÍTMÉNY, HISZEN BIFIDOBAKTÉRIUM TÖRZSET IS TARTAMAZ, AMELY TUDOMÁNYOSAN BIZONYÍTOTTAN ELŐSZÖR KEZDI KOLONIZÁLNI A GYOMOR-BÉLRENDSZERT

FERZYM® – INNOVATÍV GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A gyártás során az élőflórákat speciális páratartalom és hőmérséklet mellett gyártják, egyedi keverőgépet használva, mellyel a lehető legkisebb mechanikai stressz éri az élő baktériumokat és biztosított az élőflórák túlélőképessége.

A gyártás során a liofilizált élőflórákat algából kivont nátrium-algináttal dúsítják, ami gyomorsavval érintkezve gélt képez a mikroorganizmusok köré és segíti a biztonságos eljutást – eltérő pH-értékek mellett -, egészen a vastagbél flóráig.

TUDTAD? 1,5 KG MIKROORGANIZMUS ÉL A BELEKBEN!

Az élő baktériumok ember által történő fogyasztásáról az első feljegyzés több, mint 2000 éves. Hihetetlen, hogy immunrendszerünk 70%-a, parányi, szabad szemmel nem látható mikroorganizmusok kezében van. Ezek az egészségünket, emésztésünket, közérzetünket és szépségünket befolyásoló mikroorganizmusok a bélflórát alkotják.

A gyomor-bélrendszer mikro-életkörnyezete körülbelül 1014 baktériumsejtet tartalmaz, amelyek körülbelül 30 nemzetség mintegy 400-500 fajához tartoznak és nagyon komplex ökológiai rendszert alkotnak, súlyuk 1,5 kg-ot tesz ki!

A BÉLFLÓRA, EGYEDI, MINT EGY UJJLENYOMAT

A bélflóra minden ember sajátja, csakúgy, mint az ujjlenyomat, ezért személyre szóló telepítésében nélkülözhetetlen az élőflórák mellett a rostanyagok jelenléte, melyek segítségével számos egyén specifikus faj képes kolonizálódni.

Az élet folyamán a bélmikrobiota összetétele jelentősen változik. A gyomor-bélrendszer születéskor steril, majd születést követően elindul a bél mikrobiális kolonizációja, ami a kognitív fejlődéssel párhuzamosan zajlik, és kihat az agyi fejlődésre és a későbbi felnőttkori viselkedésre és kognitív funkcióra is.

Ugyanakkor sajnos nagyon könnyű a bélbaktériumok egyensúlyát eltolni, illetve ezt az állapotot fenntartani. Olyan mindennapos dolgok, mint a magas glutén-, koffein- és cukortartalmú étrend, a stressz vagy rossz alvási szokások, az élelmiszerekben, tisztítószerekben és gyógyszerekben lévő antimikrobiális szereknek való kitettség mind csökkentik a jótékony bélbaktériumok számát és a patogén mikroorganizmusok felé billenthetik a mérleg nyelvét.

AZ AGY-BÉL TENGELY

A legújabb kutatások kommunikációs utakat derítettek fel az agy, a bél és a mikrobióta között. A bél, a mikrobái és az agy összeköttetésben áll egy bonyolult kommunikációs és szabályozó rendszer, a bél-agy tengely által (agy-bél tengelyként, mikrobióta-bél-agy tengelyként, bél-agy kapcsolatként is ismert).

Ez egy kétirányú, neuronokból, hormonokból, immunsejtekből és mikrobiális molekulákból álló jelátviteli hálózat. Egy nagyobb rendszer része, mely információkkal látja el az agyat szervezetünk/testünk belső állapotáról és egészségéről, és létfontosságú a homeosztázisként ismert élettani egyensúlyi állapot fenntartásához a szervezetben.

A BÉLFLÓRA AZ IMMUNRENDSZER BÁSTYÁJA

Ahogy növekszünk a mikrobióta formálja immunrendszerünk fejlődését, az immunrendszer pedig alakítja a mikrobióta összetételét. A bélflóra hasznos bélbaktériumai az immunrendszer 70%-át adják, antibakteriális vegyületeket, vitaminokat termelnek (az összes B-vitamint és K-vitamint), segítik a nyomelemek felszívódását (kalcium, vas, magnézium).

A bél mikrobiota egy diverz ökoszisztéma, amely baktériumokból, archeákból, protisztákból vírusokból, és gombás közösségekből áll, amelyek az emberi bélrendszerben élnek. Az emberi szervezetben megtalálható baktériumok, vírusok és gombák száma újabb becslések szerint megegyezik az egészséges szervezetben az emberi sejtekkel. A bennünk található mikrobiommal folyamatos interakcióban élünk, így nélkülözhetetlen számunkra a homeosztázisunk (belső környezet állandósága) fenntartásában Számos faktor, például az életkor, a genetika, a stressz, a dohányzás, és különösen az étrend befolyásolja a bél mikrobiotát, emésztési-, és immunproblémát okozva ezáltal.

TUDTAD, HOGY A BÉLFLÓRA JÓTÉKONY BAKTÉRIUMAINAK SZÁMA LECSÖKKENHET: 

 • antibiotikum kúra következtében

 • tartós stressz hatására

 • az életmód és étrend megváltoztatásával

 • hasmenés, vírusos megbetegedés következtében

MIT NEVEZÜNK JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOKNAK ÉS MILYEN FAJTÁI ISMERTEK?

A jótékony baktérium kifejezés FAO/WHO definíciója alapján, olyan élő mikroorganizmusokt jelent, melyek megfelelő mennyiségben adagolva a gazdaszervezetre kedvező hatással vannak.

 • Tejsavbaktériumok (pL.: Lactobacillusok, mint L. acidophilus, fermentum, plantarum stb.)

 • Bifidobaktériumok (pl. Bifidobacterium bifidum, longum animalis stb.)

 • Spóraképző baktériumok (pl.: Bacillusok, mint Bacillus coagulans, subtilis)

 • Élesztőgombák (pl. Saccharomyces boulardii)

HOGYAN IS HATÁROZHATUNK MEG EGY JÓTÉKONY BAKTÉRIUMOT? NÉZZÜK MEG KÖZELEBBRŐL A LACTOBACILLUS RHMNOSUS GG PÉLDÁJÁN KERESZTÜL!

Rendszertani szint

Név

Domén

Baktérium

Baktériumtörzs

Firmicutes

Osztály

Bacilli

Rend

Lactobacillales

Család

Lactobacillaceae

Nemzetség

Lactobacillus

Faj

Lactobacillus rhamnosus

Törzs

Lactobacillus rhamnosus GG

Azért fontosak a fenti információk elsajátítása, mert egy élőflóra élettani tulajdonsága törzs-specifikus, ezért a jótékony baktériumokat nemzetség, faj és törzs szerint kell leírni. Tisztában kell lenni azzal, hogy a különféle élőflórák tulajdonságai eltérőek, ezért egy jótékony baktériumtörzs hatása nem általánosítható, nem vonatkozik a többi törzsre. Fontos megjegyezni, hogy önmagában egy törzs nem tudja az összes jótékony hatást nyújtani, és egy bizonyos fajnak sem képes erre minden törzse.

EGY MIKROSZERVEZET AKKOR NEVEZHETŐ ÉLŐFLÓRÁNAK, HA AZ ALÁBBI FELTÉTELEK TELJESÜLNEK:

 • az emberi szervezetből megfelelően izolálható legyen
 • ne legyen patogén (ártalmas) baktérium és ne okozzon betegséget
 • ellenálló legyen a gyomor-bélrendszer szekrétumainak (gyomorsav, emésztőenzimek, antimikrobiális peptidek), és őrizze meg az életképességét a bélcsatorna különböző szakaszaiban
 • az egyes élelmiszeripari gyártechnológia folyamatok során maradjon életképes, valamint a termék minőségmegőrzési idejének végéig
 • tudományosan igazolt legyen az egészségre gyakorolt jótékony hatása
 • ne okozzanak tejsav acidózist (savasodás) a vékonybélben, amely szénhidrát felszívódási zavarokat okozhat

Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) kiadott egy úgynevezett QPS listát (QPS- vélelmezetten biztonságos), ami az Európai Unión belül elérhető és biztonságosnak ítélt mikroorganizmusokat tartalmazza.

CFU, MINT AZ ÉLŐFLÓRÁK NEMZETKÖZILEG ELFOGADOTT MÉRTÉKEGYSÉGE

A CFU (colony forming unit), telepképző/kolóniaképző egységet jelent, amit tudományosan elfogadott mértékegységeként tartanak számon és amelyet az élőflórákkal kapcsolatos kutatások során használnak a különböző törzsek biztonságosságának és egészségügyi előnyeinek vizsgálata során. Tulajdonképpen az életképes baktériumszámot/mikroorganizmusok számát jelöli.

A minőségi készítményeknek az életképes jótékony baktériumok mennyiségét a termék minőségmegőrzési idő végéig biztosítaniuk kell (megfelelő tárolási körülmények mellett), ezért rendkívül fontos a termék tárolási feltételeire vonatkozó utasítások betartása.

 • A termék komplex hatásának elérése érdekében szinergista fruktooligoszacharidokkal (élelmi rosttal), és B-vitaminokkal egészítettük ki.
 • LIOFILIZÁLT BAKTÉRIUMTÖRZSEK, MELYEKET NEM SZÜKSÉGES HŰTŐBEN TÁROLNI

Nettó tömeg: 10,7 g (30 db)

Összetevők: rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS; élelmi rost), kapszulahéj (zselatin), kukoricakeményítő, élőflóra keverék [Bacillus coagulans SNZ 1969 (BCCM/LMG S-27484), Lactobacillus acidophilus LA3 (DSM 17742), Bifidobacterium animalis ssplactis BLC1 (DSM 17741)], csomósodást gátló anyagok (szilícium-dioxid, zsírsavak magnéziumsói), nikotinamid, kalcium-D-pantotenát, piridoxin-hidroklorid, riboflavin, tiamin-hidroklorid, stabilizátor (nátrium-alginát), pteroilmonoglutaminsav, cianokobalamin.

Adagolási javaslat: Napi 1-3 kapszula, lehetőleg reggel étkezés előtt éhgyomorra lenyelve.

Gyermekeknek 3 éves kortól adható; a kapszula tartalma belekeverhető nem túl forró ételbe vagy italba.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap.

Adagok száma a termékben: 10-30

Hatóanyagok a napi adagban1 kapszulában2 kapszulában3 kapszulában
Rövid láncú fruktooligoszacharid (FOS)80 mg160 mg240 mg
Élőflóra mennyisége (CFU1) 7×109**1,4×1010**2,1×1010**
Bacillus coagulans BC45×109**1×1010**1,5×1010**
Lactobacillus acidophillus LA31×109**2×109**3×109**
Bifidobacterium animalis ssp. lactis BLC11×109**2×109**3×109**
Vitaminok
B1-vitamin (tiamin)0,4 mg (NRV%2:36,4%)0,7 mg (NRV%2:63,6%)1,1 mg (NRV%2:100%)
B2-vitamin (riboflavin)0,5 mg (NRV%2:35,7%)0,9 mg (NRV%2:64,3%)1,4 mg (NRV%2:100%)
B3-vitamin (niacin)5,3 mg (NRV%2:33,1%)10,7 mg (NRV%2:66,9%)16 mg (NRV%2:100%)
B5-vitamin (pantoténsav)2 mg

(NRV%2:33,3%)

4 mg

(NRV%2:66,7%)

6 mg (NRV%2:100%)
B6-vitamin (piridoxin)0,5 mg (NRV%2:35,7%)0,9 mg (NRV%2:71,4%)1,4 mg (NRV%2:100%)
B9-vitamin (folsav)66,7 mcg (NRV%2:33,4%)133 mcg (NRV%2:66,5%)200 mcg (NRV%2:100%)
B12-vitamin (cianokobalamin)0,8 mcg

(NRV%2:32%)

1,7 mcg (NRV%2:68%)2,5 mcg (NRV%2:100%)

1CFU: telepképző egység a gyártás pillanatában
**Garantált hatóanyagmennyiség a minőségmegőrzési idő végéig (hűtés nélkül)
2NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

Figyelmeztetés: Az ajánlott napi fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Antibiotikum kezelés alatt, az antiobiotikum bevétele után 2 óra különbséggel alkalmazható.

 • A termék 3 éves kortól alkalmazható
 • A termék alkalmazható vérhígító mellett
 • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
 • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában
 • Antibiotikus kezelés alatt és után is egyaránt alkalmazható

Tárolás: Száraz helyen, legfeljebb 25 °C-on, 70%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 29091/2022

0

Your Cart