Leírás
A bio adzuki bab gazdag proteinekben, B1-és B2- vitaminokban, kálciumot, vasat, magnéziumot tartalmaz, ezek mellett jelentős vasforrás. Serkenti a vese működését, természetes vérnyomás-, koleszterin- és inzulinszabályozó.
Ragukhoz, salátaként, szalsza alapjaként, szendvicsekhez is használható.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1493 / 357
Fehérje (g / 100 g) 21,5
Szénhidrát (g / 100 g) 58,4
Zsír (g / 100 g) 1,6
Élelmi rost (g / 100 g) 7,5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitaminok: A, B1, B2, B3, B6, E
Jótékony hatása: vese működés, vérnyomás-, koleszterin-, inzulinszabályozó
Felhasználása: Távolkeleti ételek fontos összetevője. Csíráztatva salátaként fogyasztható.