Leírás
A fekete bab a proteinben leggazdagabb növényi eredetű ételek közé tartozik. A növényi proteinek hozzájárulnak a szív-és érrendszeri betegségek, és az elhízás megelőzésében. Rostokban nagyon gazdag.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1259/ 301 Fehérje (g / 100 g) 21,3 Szénhidrát (g / 100 g) 47,8 Zsír (g / 100 g) 1,6 Élelmi rost (g / 100 g) 23,2
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E
Jótékony hatása: egészségvédő, gyulladáscsökkentő, szív-és érrendszer normális működése
Felhasználása: köretek, főzelékek, mexikói ételek elkészítéséhez. Áztatási idő: kb 12 óra. Főzéskor elveszíti fekete színét.