Leírás
A bio kakaó amellett, hogy elvarázsol íz-és illatélményével több szempontból is pozitív hatást gyakorol szervezetünkre. A kakaó első számú magnézium forrás, melynek jótékony hatását számos tudományos kutatás alátámasztja.
Emellett nagyobb mennyiségben tartalmaz rezet, foszfort és káliumot, de cink és vas is található benne. A kakaóbabból készített csokoládé fogyasztása serkenti az endorfin kiválasztását, így javítja a közérzetet. Ajánlják fáradság elűzéséhez, gyomorproblémákhoz, köhögésre fahéjjal és narancslével. Szív és érrendszeri problémák és magas vérnyomás vagy megelőzésében is ajánlható.
Az aztékok és maják fizetőeszközként is használták.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kj / kcal) 2280 / 545
Fehérje (g / 100 g) 11,8
Szénhidrát (g / 100 g) 7,0
Zsír (g / 100 g) 53,0
Élelmi rost (g / 100 g) 15,5
Ásványi anyagok: magnézium, kálium, cink, vas, foszfor, réz
Vitaminok: A, B1, B2, B6, B12, D, E
Jótékony hatással van: gyomorproblémák, fáradtság, köhögés, szív-és érrendszeri problémák
Felhasználása: kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes ízharmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.