Leírás
A bio kesudió kiváló vas, magnézium, kálium és cink forrás. A cink a sebek gyógyulásában segíthet, a vas a fertőzésekkel szembeni ellenállásban, a kálium a szívbetegségek megelőzésében és a magas vérnyomás csökkentésében játszhat szerepet. A kesudió fehérjében gazdag, telített zsírsavakban szegény. Nem tartalmaz koleszterint.
Felhasználása: Kiváló magában, müzlibe, kásába keverve, desszertekhez, darálva vagy pirítva
Elkészítése: A kesudiót receptekben bármilyen dió helyettesítésére is használhatjuk. Vagy pirítsuk 10-15 percig sütőben.
Diéták: A kesudió nem tartalmaz koleszterint, candida diéta során is fogyasztható
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 2377 / 572
Fehérje (g / 100 g) 20,6
Szénhidrát (g / 100 g) 30,5
Ebből cukor (g / 100g) –
Zsír (g / 100 g) 42,2
Telített zsírsavak (g/100g) 9,1
Élelmi rost (g / 100 g) 2,9
Nátrium (mg / 100g) 14