Leírás
A bio köles rendszeres fogyasztása rákmegelőző hatású, késlelteti az öregedési folyamatokat, erősíti a látást, kiváló vashiányos állapotoknál, savtúltengésnél.
A köles gyulladáscsökkentő, szabályozhatja a vércukorszintet és a zsíranyagcserét. Karbantartja az erek falát, az emésztőrendszert. Megelőzi a fogszuvasodást és segít a fogak zománcának megvédésében.
Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1582 / 378
Fehérje (g / 100 g) 11,02
Szénhidrát (g / 100 g) 72,85
Zsír (g / 100 g) 4,2
Ebből zsírsavak (g / 100 g) 0,72
Élelmi rost (g / 100 g) 8,5
Kálcium (mg/ 100 g) 8
Magnézium (mg/ 100 g) 114
Nátrium (mg/ 100 g) 5
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium, fluor, szilícium
Vitaminok: A, B1, B2, B3
Jótékony hatása: gyulladáscsökkentő, emésztés, vércukorszint szabályozás, zsíranyagcsere szabályozás, fogszuvasodás megelőzése
Felhasználása: köretek, pástétomok, töltelékek, pudingok, édességek készítéséhez
A köles duzzadóképes. 2,5-szeres vízben alacsony lángon 20-30 percig kell főzni.