GreenMark bio vörös rizs 500 g

2,050Ft

Kategória: Címkék: , , ,

Leírás

A fehér rizst vörös színű élesztőgombákkal kezelik, ennek köszönheti színét.
Rövid szemű, kicsit rágós, diós ízű.

Mire jó a vörös rizs?
Vérkoleszterin-csökkentő hatású, javítja a vérkeringést és az emésztést. A vörös rizst 800 éve fogyasztják a különböző betegségek kezelése céljából. Tesztek szerint fél év fogyasztás után akár 20%-os koleszterinszint csökkenést érhetünk el.

A vörös rizs egyik alkotóeleme, a monakolin K gyakorlatilag természetes, növényi változata az egyik legnagyobb forgalmú koleszterincsökkentő sztatin gyógyszernek.

Felhasználása:
Nagyon finom jázmin rizzsel vagy barnarizzsel kombinálva, salátákba, húsok mellé köretnek.

Főzése:
Főzéskor a színe vörösebb lesz. Ha kombináljuk más rizzsel, főzzük külön, mert a vörös rizs beszínezi a főzőlevet.
Főzési idő: 35-40 perc

Diéták:
Alacsony glikémiás indexű, stabilizálja a vércukor szintet, gluténmentes.
(A glikémiás index arra utal, hogy milye hamar szívódik fel a szénhidrát a szervezetben. Az alacsony glikémiás indexű ételek lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmaznak, így hosszan tartó telítettség érzést okoznak)

Tápanyagtartalom:
Tápanyagérték 100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1463 / 349
Fehérje (g / 100 g) 7,2
Szénhidrát (g / 100 g) 74,1
Zsír (g / 100 g) 2,2

További információk

Tömeg0.5 kg
0

Your Cart