JutaVit koenzim Q10 vitamin kapszula 66db

3,590Ft

Leírás

A Q10 egy vitaminhoz hasonlító koenzim, amely minden élőlényben megtalálható, és a légzés által keletkező energiát biztosítja a szervezetnek a mitokondriumok szintjén (az emberi szervezet által termelt energia 95%-a ilyen).

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Hivatal összegzése szerint a tudományos kutatások a következőket állapították meg róla:

–          Segít az aerob állóképesség növelésében (fizikai munka, biciklizés, úszás, futás, stb.) azáltal, hogy energiával és oxigénnel látja el az izmokat és a szívet.

–          Segít a szívelégtelenségben szenvedőknek azáltal, hogy energiával és oxigénnel látja el a szívet.

–          Segíti a szívműtétek utáni regenerálódást.

–          Csökkentheti a koleszterin-gyógyszerek mellékhatásaként jelentkező izomgyengeséget (itt a kutatások nem egybehangzóak, több kutatás megerősítette ezt, más kutatások azonban nem).

–          Javíthatja a nemzőképességet (igazolták pozitív hatását a spermákra, de túl drága lett volna megvizsgálni, hogy ez mennyire van pozitív hatással a közvetlen megtermékenyítő képességre).

–          A kanadai Fejfájás Társaság migrén megelőzésére ajánlja. Mivel sokféle migrén van, ez a hatás nem biztos, ki kell próbálni, hogy nekünk segít-e?

A Q10 sokféle ételben megtalálható, főleg húsféleségekben, de nem túl nagy mennyiségben, mégis normális esetben nincs szükség a pótlólagos bevitelre. Speciális esetekben mégis szükségünk lehet rá:

–          Sportoláshoz az állóképesség javítására.

–          Ha vegetáriánusok vagyunk, vagy nem eszünk elég húst.

–          Ha koleszterin gyógyszereket szedünk.

–          Ha gyenge a szívünk.

–          Ha alkoholt fogyasztunk.

–          Ha már érezzük az öregedés fárasztó jeleit.

Ajánlott napi mennyiség: 1 kapszula.

Összetevők
Szójabab olaj, zselatin, nedvesítőszer (glicerin), koenzim q10, dl-alfa-tokoferol, tisztított víz,
szinezék (titán-dioxid, ponceau4r, tartrazine, brillantkék).

 

További információk

Márka

0

Your Cart