Leírás
AZ EPA és DHA zsírsavak hozzájárulnak a szív megfelelő működéséhez, napi 250 mg EPA és DHA bevitel esetén. A DHA hozzájárul a normális agyműködés és a látás fenntartásához.
Tudományos vizsgálatok támasztják alá, hogy azoknál a népcsoportoknál – főként a tengerparti országokban – ahol a hal szerves része a mindennapi étkezésnek, a szív és érrendszeri, immunrendszeri és idegrendszer megbetegedések előfordulása számottevően alacsonyabb, mint a világ azon tájain, ahol a halfogyasztás nem rendszeres. Egy új tanulmány szerint ez utóbbiaknál a beteg lakosság általános kondíciója a halolaj megfelelő terápiás alkalmazásával viszont gyorsan javítható.
A természetes eredetű olajokat világszerte előszeretettel alkalmazzák kiegészítő kezelésként, ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak esszenciális omega-3, omega-6 zsírsavakat, melyeket a szervezet nem tud előállítani, bár nélkülözhetetlenek a működéséhez.
Az eddig ismeretek alapján a halolaj sok omega-3-zsírsavat (többek között linolénsavat) tartalmaz, melyek a szervezetben EPA-vá (eicosapenteanoic sav) és DHA-vá (docohexaenoic sav) alakulnak. Ezek számos élettani és sejtbiológiai funkciót támogatnak. Elengedhetetlenek a normális agyi funkciókhoz, közreműködnek a vérnyomás szabályozásában, jótékony hatást gyakorolnak az immunrendszerre, illetve a normális anyagcsere folytán képződő toxikus hatású intermedierek ellen is védelmet nyújtanak.
A JutaVit Omega-3 mélytengeri halolaj kapszula nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen EPA és DHA zsírsavakat. Az omega-3 zsírsavak hozzájárulnak a keringési rendszer egészséges működéséhez és kedvezően befolyásolják a koleszterinszintet.
Adagolás:
Napi 1 kapszulát vízzel egészben lenyelni.
Zsír 1000mg
Telített zsírsav 100mg
Egyszeresen telítetlen zsírsav 230mg
Többszörösen telítetlen zsírsav 470mg
Ebből Omega-3 300mg, EPA 180mg, DHA 120mg