Leírás
A karobpor a szentjánoskenyérfa terméséből készül, színében és illatában a kakaóra hasonlító, kissé édeskés ízű, élelmirostokban gazdag alapanyag. Zsírtartalma alacsonyabb, szénhidrát tartalma magasabb a kakaóporénál. Koffein-, teobromin- , valamint glutén- és laktózmentes, nem tartalmaz koleszterint és nátrium-szegény. Használható kakaópor helyett, vagy kakaóporral fele-fele arányban keverve. Édes íze miatt egyáltalán nem vagy csak kevéssé szükséges édesíteni.
ÁTLAGOS TÁPÉRTÉK 100G TERMÉKBEN
ENERGIA | 1 266.0 KJ / 303.0 KCAL |
---|---|
Zsír | 4.0 g |
Amelyből telített zsírsavak | 1.0 g |
Szénhidrát | 39.2 g |
Amelyből cukrok | 25.5 g |
Só | 0.02 g |
Fehérje | 5.2 g |
Allergénfigyelmeztetés | Földimogyoró, diófélék, búza |
Egészséges életmóddal kapcsolatos adatok | |
Jogi szabályozás | |
Összetevők | karob* |