Lakhsmy zöld kardamom egész 20 g

590Ft

Leírás

Indiából származó, kámforos és enyhén citrusos ízű fűszer, mely a világon a harmadik legdrágább ízesítő, a sáfrány és a vanília után. Európában különösen a skandináv országokban használják előszeretettel, gyümölcsökhöz, édességekhez és húsok fűszerezéséhez. Az arab országokban pedig a kávé ízesítésére szolgál. Az indiai konyhában édes és sós ételekhez egyaránt használják a kardamomot. A kardamom héját félbevágva nyerjük ki a belsejéből az apró magokat. Legelterjedtebb a zöld kardamom, de létezik fekete és fehér színű is. A zöld és fehér hüvelyűeket használhatjuk édes és savanykás, pikáns ételekhez egyaránt, vagy rizs ízesítéséhez. A fekete hüvelyeket csak savanykás, pikáns ételekhez használják.

További információk

Tömeg0.02 kg
0

Your Cart