Medinatural szegfűszeg illóolaj 10 ml

1,790Ft

Leírás

100%- os illóolaj

Mennyiség: 10ml

Kinyerése: Syzygium aromaticum ki nem nyílott, virágbimbóiból,
vízgőz-desztillációval.

Illat: meleg, édes, átható fűszeres

Ajánlás: légterek frissítése, aromalámpa, masszázs, szájvíz készítésére


Jól keverhető az alábbi olajokkal: citrom, geránium, grapefruit, ilang-ilang, levendula, zsálya, narancs, római kamilla.

Nemkívánt hatások, ellenjavallatok, figyelmeztetések:

Az arra érzékenyeknél tömény kivonata irritálhatja a bőrt, ezért külsőleg 1%-nál nagyobb hígításban folyamatos jelleggel ne használjuk.

A mirtuszfélék családjába tartozó Syzygium aromaticum ki nem nyílott, virágbimbóiból, vízgőz-desztillációval nyerik ki mintegy 15-25%-os hozammal.


A FIATAL BIMBÓK A LEGILLATOSABBAK

Tartalmaznak: 16-25% illóolajat, melynek fő komponensei: eugenol, eugenilacetát, béta-kariofillén, vanilin stb, 10-12% cseranyagot, gyantát, nyálkát, zsírt, viaszt. Az eugenol erős antiszeptikum és tonizáns.

 • • fájdalomcsillapító, a fogfájás ellenszere(szájvíz )

  • légúti megbetegedésekre használatos(szájvíz, párologtatás, inhalálás )

  • kellemetlen szájszag ellen kitűnő (szájvíz )

  • kellemes közérzetet biztosít, frissít, megerősít, stimuláló hatású( párologtatás)

 • • fertőtlenítő hatású, baktérium-, vírus- és gombaölő hatású(szájvíz, párologtatás, inhalálás, bedörzsölés )

  • enyhíti a merev, görcsös izmok fájdalmát(masszázs, bedörzsölés )

  • átmelegít (masszázs, bedörzsölés, aromafürdő )


A szárított virágrügyben található eugenol illóolaj erős érzéstelenítő hatásának köszönhetően a szegfűszeg csillapítja a fogfájást és különféle fogászati problémák kezelésére is alkalmas. Ha a szegfűszeg illóolajával átitatott vattacsomót helyezünk a fájós fogra, akkor a fájdalom pillanatok alatt enyhűl.

Az olaj antibakteriális tulajdonságai okán gyakori összetevője a fogkrémeknek, szájöblítőknek, torokspraynek. A fogínygyulladás kezelésében és a szájüreg higiéniai ápolásában is jó eredménnyel használható.

     Indiában és Kínában már több, mint 2000 éve a kellemetlen szájszag megszüntetésére használták. A kínai Han dinasztia (Kr.e 206 és a Kr.u 220 között) korában a császár elé járulók kötelezően szegfűszeget rágcsáltak, hogy leheletük üde és kellemes illatú legyen. Kínában és Perzsiában potenciafokozó afrodiziákumnak tartották a szegfűszeget.

Erős aromájának köszönhetően a világ minden táján a konyhaművészet kedvelt fűszere. Ezen túlmenően a szegfűszeg gazdag tápanyagokban és gyógyászati értékei is vitathatlanok.

 • Érzéstelenítő, fájdalomcsillapító hatása a virágrügyben található eugenol illóolaj erős érzéstelenítő hatásának köszönhetően a szegfűszeg csillapítja a fogfájást és különféle fogászati problémák kezelésére is alkalmas.

Ha a szegfűszeg illóolajával átitatott vattacsomót helyezünk a fájós fogra, akkor a fájdalom pillanatok alatt megszűnik. Az olaj antibakteriális tulajdonságai okán gyakori összetevője a fogkrémeknek, szájöblítőknek, torokspraynek. A fogínygyulladás kezelésében és a szájüreg higiéniai ápolásában is jó eredménnyel használható.
A trópusi ázsiai országokban a szegfűszeget a malária, a kolera és a rüh kezelésére használják.  A szegfűszeg szabályozza a szervezet vércukorszintjét, ezáltal a cukorbetegség kezelésében is hatásos. A benne található egyik összetevő az eugenol, megakadályozza a vérrögök kialakulását.

A szegfűszegolaj keveréke tejjel és sóval eredményesen alkalmazható a fejfájás kezelésében. Ugyancsak jótékony hatású az árpa és a különböző szemfertőzések gyógyításában. Az árpára helyezett már akár egy darab szegfűszeg is jelentős enyhülést hoz.  A szegfűszeg- és szezámolaj felmelegített elegye gyógyítja a fájdalmas fülgyulladást.


Párologtatás: cseppentsen 5-8 csepp olajat az aromalámpa víz­zel töltött részébe vagy a párologtatóba. A szegfűszeg illóolaj fel­melegít, stimulál és felkelti a szexuális vágyat. Rovarüző hatású.

Szauna: adjunk a felöntőkanál vizéhez 4-6 csepp illóolajat, majd azt felkeverve öntsük a forró kövekre.

Masszázs: 0,5 dl naprafor­góolajban elkeverünk 10 csepp illóolajat, és a bőrbe masszírozzuk. Lazító, frissítő, bőrvörösítő hatásúa, a bőr kipirosodhat! Izomserkentő masszázsolaj. Serkenti a vérellátást, melegíti és regenerálja a fáradt és ernyedt izomzatot.

Lábfürdő: melegítő hatású, vérellátást segítő – télen a hideg végtagok felmelegítésére lábfürdőbe vagy kádba 2-3 cseppet tegyünk mézben vagy tejben feloldva.

Szájvíz: 1-2 csepp illóolajat elkeverünk 1 dl desztillált vízzel, majd ezzel öblögetünk.
Jól keverhető az alábbi olajokkal: citrom, geránium, grapefruit, ilang-ilang, levendla, zsálya, narancs, római kamilla.

 

0

Your Cart