Napraforgó méz 500 g

990Ft

Leírás

Termelői magyar méz.

Miről gyűjtik:

A napraforgó (Helianthus annuus L.) termesztett növény. A növényolaj előállítás mellet nagyon fontos takarmánynövény.
A növény 1,5-2,5 m magasra növő, tányér alakú fészkes virágú, sárga virágú növény. A magtermés jelentősen javul a méhek megporzó munkája miatt.

Hol gyűjtik:

Napraforgó mézünk elsősorban Pest és Fejér megye területéről származik.

Mikor gyűjtik:

A nyár második felében, augusztusban hosszan virágzó növény.

Méz megjelenése:

Sárga színű, erős jellegzetes illatú méz.

Nagyon könnyen, keményre kristályosodik, kikristályosodva narancssárga árnyalatúvá válik.

A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága, napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk hogy ne karamellizáljuk meg!
Méz felhasználása:

Erős ízei és kristályosodása miatt elsősorban sütéshez, tea ízesítésére használjuk.

Nagyon jól illik tejtermékek mellé: joghurt, túró, sajtok, tejszín, vaj, rikotta, mascarpone. (Legyen szó előételekről, falatkákról,
süteményekről.)

Pl: füge túróval/sajtkrémmel/rikottával és napraforgó mézzel, pármai sonkába tekerve.

 

 

0

Your Cart