Natura árpapehely 250 g

290Ft

Leírás

Az ősi irodalmi termékek közül a legkiemelkedőbb a BIBLIA, melyben több utalás is található az árpa kenyérként történő fogyasztásának. Ennek a mai napig létező formája a lepény. Összetétele: víz, (esetleg olaj), és durva árpaőrlemény. Ezt a keveréket vékonyra kiterítve, nyújtva, forró köveken, vagy forró hamuban megszárítják, illetve sütik.

Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.

A fentebb említett keleti, vagy Közel-Keleti népeknél alapvető “kenyér” árpából készül. Ezt a terméket az árpa hűsítő hatása miatt fogyasztják.

A reformtáplálkozás többek között a müzliben is felhasználja egyik összetevőként az árpapelyhet.

0

Your Cart