Natura szelénes kalciton 500 g

920Ft

Leírás

A kalciton elnevezésű termék nem más, mint kalcium pótlására szolgáló élelmiszer.

Fogyasztható bármilyen ételbe keverve, illetve joghurtban, müzliben, vagy izlés szerinti ízesítéssel (méz, lekvár, gyümölcslé…)

A csontépítésről:

1./ Elegendő kálciumbevitel. Ennek mértékét ma már az un. “kiegyensúlyozott vegyes étrenden” élőknél mintegy 1200-1500 mg/nap értékben ajánlja az e témában publikáló irodalom.

2./ A kiegészítő ásványi anyagok (és nyomelemek) jelenlétének fontossága. Ezek a csontrendszer barátai (T.G) Folsav, K, B6, C vitamin, magnézium, mangán, cink, réz, fluor, stroncium, bór, szelén, króm, … (napi egy alma, az orvost távol tartja, angol mondás).

 

3./ A mozgás, mint csontépítő tényező. Legalább napi egy kilométer egyenletesen megtett séta, emeletre gyaloglás, kerékpározás, úszás… stb.

4./ A kálciumvesztést okozó tényezők, illetve a kálciumbeépülés hatékonyságát csökkentő étrend: koffein, alkohol, finomított cukor (és az ezzel készülő un. “üdítő italok!!), a magas állatifehérje, illetve foszfor tartalmú étrend. Az elsavasodást elősegítő italok és ételek.

5./ A változó kor küszöbén és utána a növényi ösztrogének ajánlottak a szintetikus hormonpótlás helyett. Lásd a cikkek-tanulmányok rovatban olvasható vonatkozásokat.

Kalcium pótlására szolgáló élelmiszer.

Összetevők: szezámpehely, zabkorpa, szelén ( 0,08 mg/100 g) Fogyasztható joghurtban, müzliben vagy ízlés szerinti ízesítéssel /méz, lekvár, gyümölcslé/.
Átlagos tápérték 100 g termékben: Fehérje: 20.2 g; szénhidrát: 38.2 g; zsír: 30.6 g; energia: 2127 kJ (510 kcal); kalcium: 43 mg; szelén: 0,08 mg.

Összetevők

szezámpehely, zabkorpa, szelén ( 0,08 mg/100 g) Fogyasztható joghurtban, müzliben vagy ízlés szerinti ízesítéssel /méz, lekvár, gyümölcslé/

0

Your Cart