Leírás
A zabpehelylisztet a kész zabpehely őrlésével, majd frakcionálásával állítják elő, így a liszt tartalmazza a zabpehelyben lévő összes biológiailag fontos alkotóelemet. Kiválóan alkalmas mártások, főzelékek sűrítéséhez, töltelékes áruk készítéséhez, panírozáshoz.
A zab önmagában sikérmentes, ezért a pékárukat ki kell egészíteni egyéb sikértartalmú lisztekkel, vagy tegyünk hozzá búzasikért.
A zabliszt vizes keveréke önmagában erősen ragad, illetve nyálkás, csúszós. Ez a tulajdonsága azonban a gyomorban előnyösen hasznosul, mivel a nyálkaképző hatás a gyomorfalat védi.
Zsír: 6.2 m/m % Szénhidrát (szacharózban kifejezve) m/m % 71.3 Nyers fehérje m/m % 9.2 Energia Kj/100 g 1669 (számított)
Ca m/m % 0.13 P m/m % 0.18 Rost m/m % 0.4