Leírás
A kendermagliszt magas fehérje- és rost-, valamint alacsony szénhidráttartalma miatt bármely alacsony szénhidrátbevitelre épülő étrendbe beleilleszthető. A Nature Cookta Kendermagliszt úgy készül, hogy először a kender apró magját hidegen, vegyszermentesen, préseléssel zsírtalanítják, majd lisztté őrlik. Az eljárásnak köszönhetően egy kiváló reformkonyhai alapanyagot kapunk, amely a sütés-főzéshez megfelelő arányú Omega-6 és Omega-3 zsírsavat tartalmaz. A hidegen sajtolt kendermagliszt beltartalmi értéke mintegy 30%-kal magasabb, mint az egyszerű, ledarált változatáé.
A Nature Cookta Kendermagliszt gazdag esszenciális aminosavakban , bővelkedik B- és E-vitaminban, valamint jelentős mértékben tartalmaz kalciumot, magnéziumot és káliumot. Ha a receptben előírt lisztmennyiség egy részét kendermagliszttel helyettesítjük, az növeli az étel tápanyagtartalmát, emellett finom, különleges ízt kölcsönöz neki.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt kendermagliszt
Nem tartalmaz gabonaféléket és semmilyen adalékanyagot. Az étkezési kendermagnak nincs kábító hatása, ezért biztonságban fogyasztható.
100 g Nature Cookta Kendermagliszt tartalmaz:
Kalória és energia tartalom: 302 kcal / 1238 kJ
- Fehérje: 32 g
- Nettó szénhidrát: 6 g
- Rost: 26 g
- Zsír: 11,3 g,
- ebből telítetlen: 1 g
- Omega-3: 2,1 g
- Omega-6: 6 g
- Nátrium: 15 mg