Leírás
Összetétel: 100g Mandula liszt tartalmaz:
Víz: 9,7 ml
Fehérje: 36,4 g
Zsír: 12,0 g
Rost: 29,5 g
Szénhidrát: 7,2 g
Kalória: 1185,2 kJ/282,4 kcal
A mandula a szépség és az egészség szimbóluma is volt, mert a szervezet helyes működéséhez szükséges olyan fontos ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, vas, foszfor, mangán, szelén és cink.
Jelentős a mandulaliszt telítetlen zsírsavtartalma is
Magas fehérjetartalma miatt a vegetáriánus és a vegán étrend ízletes alapanyaga is lehet.
Durumtészta, és jótékony hatásai
Ez a tészta a durumbúza nevű búzafajta lisztjéből készül, melynek igen magas a fehérjetartalma, ezért a tészta készítéséhez nem szükséges tojás. A tészta koleszterin tartalma így minimálisra csökken, viszont értékes ásványi anyagokat, az emésztés elősegítéséhez szükséges rostokat, és lassan lebomló keményítőt tartalmaz, szemben a hagyományos tésztákkal. Kiválóan beilleszthető a diétázók, és a cukorbetegek étrendjébe is. Amellett, hogy egészséges, használata praktikus a rohanó hétköznapokban, mivel hamar elkészül, főzési ideje, csupán néhány perc.