Leírás
A Szőlőmag finomőrlemény, ahogyan a szőlőmag liszt is, beilleszthető a paleolit étrendbe. Készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják az olajat a magjából, ezután finom lisztté őrlik az így kapott, zsírtalanított magot.
A finomőrleményt pedig még a szőlőmag lisztnél is finomabb szemcsés lisztté őrlik. A különleges eljárás során omega6 tartalma is csökken, ezért kiváló alapanyaga a paleolit étrendnek.
A kissé kesernyés, de nem savanyú port többféleképpen tudjuk felhasználni a konyhában.
Használhatjuk sütésnél, kitűnő süteményeket, palacsintát készíthetünk vele, ilyenkor körülbelül a liszt 3%-ának megfelelő mennyiséget adjunk hozzá. Fonott kalács készítésénél pedig a kakaó egy részét is kiválthatjuk vele.
Mézzel, vízzel elkeverve arcpakolást is készíthetünk, melynek frissítő hatása van, így nem csak a konyhában, hanem a kozmetikában is felhasználható.
Összetétele: 100% szőlőmag őrlemény
100 g Szőlőmag finom őrlemény tartalmaz
- Energia: 344 kcal/1456 kJ
- Rost: 70 g
- Zsír: 8 g
- 70%-a telítetlen zsírsav
- Összpolifenol 2500 mg
Durumtészta, és jótékony hatásai
Ez a tészta a durumbúza nevű búzafajta lisztjéből készül, melynek igen magas a fehérjetartalma, ezért a tészta készítéséhez nem szükséges tojás. A tészta koleszterin tartalma így minimálisra csökken, viszont értékes ásványi anyagokat, az emésztés elősegítéséhez szükséges rostokat, és lassan lebomló keményítőt tartalmaz, szemben a hagyományos tésztákkal. Kiválóan beilleszthető a diétázók, és a cukorbetegek étrendjébe is. Amellett, hogy egészséges, használata praktikus a rohanó hétköznapokban, mivel hamar elkészül, főzési ideje, csupán néhány perc.