Leírás
A szőlőmagliszt többféleképpen felhasználható. Süthetünk vele kenyeret vagy süteményeket, melyek ízvilágához illik a szőlő aromája. A sütés során a receptben megadott lisztnek 3-5 %-át helyettesítheti szőlőmagliszttel. Akár teába vagy más folyadékba is keverheti. 1 teáskanál szőlőmagliszt fogyasztása a napi adag, ezt ne lépje túl!
100 g szőlőmagliszt tartalmaz:
- 2500 mg összpolifenolt
- 8 g zsírt, ennek 70 %-a telítetlen zsírsavakból áll és
- 70 g rostot
A Nature Cookta szőlőmagliszt egy jótékony hatású élelmiszer, ami beilleszthető a paleolit étrendbe is. Abban különbözik a többi szőlőmagliszttől, hogy készítése során vegyszermentesen, hidegen sajtolják a szőlőmagból az olaját, majd a zsírtalanított szőlőmagot őrlik finom állagú lisztté. Ezzel az eljárással lecsökken a liszt omega-6zsírsav tartalma, emiatt alkalmassá válik a sütésre is, ugyanakkor a zsírtalanítás miatt magasabb beltartalmi értékű lisztet kapunk. Magas rosttartalmának köszönhetően a bélrendszer munkáját is segítheti.