Nature Cookta tápióka keményítő 500 g

740Ft

Leírás

Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamit keményítő is.

A manióka növény gyökeréből nyerjük a tápiókakeményítőt. Ehhez nem csak leőrlik a gyökeret, hanem különleges eljárással nyerik ki belőle a keményítőt.  Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos lisztet is.

Alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, mert amellett, hogy mellékíz és színmentes, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele.  Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is.

Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz.

Összetétel: 100 gramm Tápióka keményítő tartalmaz:

Energia-/kalóriatartalom: 1491 kJ/ 351  kcal

  • Fehérje:                        0,3 g
  • Szénhidrát:                   87 g
    • ebből cukor:              0 g
    • ebből keményítő:       87 g
    • ebből rost:                0 g
  • Zsír:                            0,1 g
  • Nátrium:                      10 mg

Durumtészta, és jótékony hatásai

Ez a tészta a durumbúza nevű búzafajta lisztjéből készül, melynek igen magas a fehérjetartalma, ezért a tészta készítéséhez nem szükséges tojás. A tészta koleszterin tartalma így minimálisra csökken, viszont értékes ásványi anyagokat, az emésztés elősegítéséhez szükséges rostokat, és lassan lebomló keményítőt tartalmaz, szemben a hagyományos tésztákkal. Kiválóan beilleszthető a diétázók, és a cukorbetegek étrendjébe is. Amellett, hogy egészséges, használata praktikus a rohanó hétköznapokban, mivel hamar elkészül, főzési ideje, csupán néhány perc.

További információk

Tömeg0.5 kg
0

Your Cart