Leírás
Jellegzetes íze, színe és illata is különlegessé teszi, ráadásul nem okoz emésztési panaszokat allergiások esetében sem. Magas a fehérjetartalma, emiatt a vegetáriánusok és a vegánok körében is közkedvelt konyhaialapanyag, mindezek mellett alacsony szénhidrát- és zsírtartalmú is.
Nemcsak a napi rostbevitelünk emelkedik, ha tökmaglisztet fogyasztunk, hanem a rost a jóllakottság érzését is kelti, így kalóriabevitelünk is lényegesen csökkenthető. A rost a bélrendszer megfelelő működésében is nagy szerepet játszik.
Magas magnéziumtartalma, jelentős E-vitamin tartalommal és vastartalommal rendelkezik.
Durumtészta, és jótékony hatásai
Ez a tészta a durumbúza nevű búzafajta lisztjéből készül, melynek igen magas a fehérjetartalma, ezért a tészta készítéséhez nem szükséges tojás. A tészta koleszterin tartalma így minimálisra csökken, viszont értékes ásványi anyagokat, az emésztés elősegítéséhez szükséges rostokat, és lassan lebomló keményítőt tartalmaz, szemben a hagyományos tésztákkal. Kiválóan beilleszthető a diétázók, és a cukorbetegek étrendjébe is. Amellett, hogy egészséges, használata praktikus a rohanó hétköznapokban, mivel hamar elkészül, főzési ideje, csupán néhány perc.